пятница, 7 сентября 2018 г.

Нова українська школа в дії

     Чи були Ви колись на шкільній лінійці, під час якої директор школи танцює зі своїми учнями? А на веселому ярмарку замість традиційного першого уроку? Якщо ні, то завітайте до Дальницької школи. Нам є чим Вас здивувати. Адже цьогорічне свято 1 вересня показало, що наші учні, вчителі, батьки готові до змін, які пропонує нам нова українська школа, які диктує нам саме життя: зробити процес  навчання дітей максимально комфортним, цікавим, динамічним. Святкова лінійка була першою спробою відійти від традиційних лінійок з довгими промовами дорослих, озвученням цифр та фактів... Відчувалось, що на цій лінійці головними були діти, їхні інтереси і захоплення.


    Звичайно, як завжди, особлива увага була прикута до першачків та до учнів 11 класу. Останні приємно вразили нас своїм незвичним зовнішнім вигляд (у першу чергу дівчата) - прекрасним зразком того, якою модною, зручною і оригінальною може бути шкільна форма, шкільна зачіска. З гордістю всі вітали Цісар Катерину, випускницю школи 2018 року, яка отримала  медаль за особливі успіхи в навчанні. З успіхом склавши всі предмети ЗНО, вона підтвердила своє право на цю високу нагороду! А ще приємно було дізнатись, що Катерина обрала саме педагогічний фах для подальшого навчання. З нетерпінням чекатимемо, коли такі талановиті діти повертатимуться до рідної школи вже вчителями і з новими силами розбудовуватимуть нову українську школу. Родзинкою свята став танець учнів 11 класу з директором школи, сповнений позитиву, завзяття, енергії. 



Після лінійки всі вирушили на ярмарок, метою якого було зібрати кошти на облаштування куточка відпочинку для учнів. Спільними зусиллями батьків, дітей, вчителів та адміністрації школи вдалось втілити всі ідеї цього ярмарку: створити незабутню  атмосферу свята, згуртувати усіх навколо загальної  справи, довести, що разом ми сила! Адже на ярмарку і повеселились, і поспілкувались, і поїли смаколиків, які допомогли приготувати своїм дітям наші шановні батьки, і головне - заробили чималу суму грошей (більше 10 тис. гривень), яка стане прекрасним стартовим капіталом для втілення дитячої мрії.






     Ось такі події дають зрозуміти, що перспективи розвитку нової української школи не такі вже примарні, як здається деяким скептикам. Головне - мати бажання, обрати правильний шлях і робити усе разом. Тоді із гордістю можна сказати: "Нам усе вдається!"

Гаврилюк Л.О., вчитель української мови та літератури

Комментариев нет:

Отправить комментарий