понедельник, 9 декабря 2019 г.

Урок української мови до Дня Збройних сил України


6 грудня Власова В. О. вирішила провести незвичайний урок української мови в 7 класі на тему "Особливості опису зовнішності людини". Нагадавши дітям про важливість сьогоднішньої дати, Вероніка Олександрівна показала відеоролик про Збройні сили України. Діти переконалися, що нашій державі є ким і чим пишатися:за останні роки значно підвищилася міць армії.
І ось вже учні слухають аудіозапис вірша Симоненка " Ти знаєш, що ти людина?" Разом дійшли висновку, про що буде йти мова на уроці. Далі вчителька запропонувала пояснити, у чому особливість портретів. З екрану на дітей дивилися очі Богдана Хмельницького, Моцарта, Джоконди, учасників музичного гурту, героїв художніх творів. Згадали й про пісні, у словах яких зустрічається опис зовнішності людей.

Згадавши типи та стилі мовлення, учитель прочитала уривки з усім відомих творів. Діти згадали історичних діячів, які описувалися. Провела профорієнтаційну роботу. У поліції , наукових інститутах часто доводиться створювати описи зовнішності людей. Діти знаходили спільне й відмінне в портретах. Сподобалося дітям спостерігати за тим, як твориться образ за допомогою фоторобота. Спробували створити опис неандертальця, топ-моделі, героя твору "Тореадори з Васюківки".

Закріплення матеріалу здійснили в музеї школи. Вероніка Олександрівна подарувала в музей два головних убори : шапку-вушанку з каракуля сірого кольору та зимовий головний убір генералів та полковників до 2018 року. Речі належать її братові Шилу Павлу, який навчався в нашій школі, а зараз несе службу в лавах української армії. Учням запропонували одягнути шапки й спробувати описати зовнішність створених образів. Ми помітили, що шапка перетворювала наших дітей у серйозних, привабливих вояк. Усі швидко створили необхідний опис.
Ось так творчо, цікаво й повчально пройшов урок. Приємно, що під час усіх 45 хвилин діти отримували різнопланову інформацію. Поліпшили свої знання не лише з української мови, але й з географії , біології, художньої культури та української літератури.

Комментариев нет:

Отправить комментарий