среда, 4 декабря 2019 г.

Заходи до Міжнародного дня людей з інвалідністю

     Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їхньої гідності, прав і добробуту. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.


    Так, з нагоди цього дня та в рамках акції «16 днів проти насилля» соціальним педагогом Пиріг Н.Б. були проведені години спілкування в 5-х класах на тему «Доброта зігріває серця», для учнів 6-х класів на тему «Всі ми різні, але рівні».


Учні 7 та 8-А класів мали змогу переглянути та обговорити презентацію  «Можливості - обмежені, здібності – безмежні».
Для учнів 3 та 4 класів був проведений урок доброти на тему «Навчи своє серце добру».


На цих заходах були використані вправа-налаштування «Я- особливий», мозковий штурм «Що означає поняття «людина з особливими потребами», вправа «Життя очима особливих людей», перегляд відеоролика про Ніка Вуйчича, документального фільму про відомих людей з особливими потребами.

Під час занять учні підбирали асоціації до слова «інвалідність», «людина з обмеженими можливостями». Обговорювали питання: чи актуальною є ця тема в сучасному суспільстві, чи варто в суспільстві говорити про людей з особливими потребами, чи краще цю тему замовчувати?
Метою цих заходів було виховання  ціннісного ставлення до людей з особливими  потребами, проаналізувати ставлення оточення до людей з особливими потребами, формувати  риси людяності, толерантності та поваги до людей з особливими потребами.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий