четверг, 17 декабря 2020 г.

Як виглядає музика (до 250 - річчя з дня народження Бетховена)

 Буділовська Т. Д., учитель музичного мистецтва, до 250-річчя з дня народження Людвіга  ван Бетховена запропонувала учням взяти участь у проєкті "Як виглядає музика". Основою для роботи над проєктом  стали твори композитора -людини, яка втратила слух у 12-річному віці. 



Неймовірно, але більшість  учнів зобразили емоції від прослуховування  "Місячної сонати" та  п'єси для фортепіано " До Елізи". Вибір дітей не випадковий. Обидва твори композитор присвятив своїм ученицям. Ось так раніше чоловіки висловлювали свої почуття жінкам. Були серед учнів і ті, що захотіли зобразити портрет митця. Їм вдалося передати особливу загадковість Бетховена, в якого музика народжувалася в душі. 

Якщо уважно переглянути малюнки дітей, то можна зробити висновок: музика-це жива істота, яка може розказати нам про почуття закоханої людини. Скажемо по секрету, що,   створюючи свої роботи, діти й гадки не мали, що відобразили і  власний внутрішній стан. Тож переглядайте ці малюнки і переконуйтесь, що музика - це особливий коктейль, який дарує відчуття ностальгії, втіхи, емпатії та  полегшення.






Комментариев нет:

Отправить комментарий