четверг, 24 декабря 2020 г.

День народження кросворда

 21 грудня у світі відзначають День народження кросворда. Вчителі школи вирішили в цей день на своїх уроках запропонувати дітям  завдання на розв'язування кросвордів, ребусів, судоку й переконатися у їхній ефективності для загального розвитку дитини. 



Гавлюковська О. А. разом зі своїми вихованцями мандрує часом, тому кросворд та судоку про динозаврів стали гарним і цікавим доповненням до  їхньої подорожі. 


Руссу Н. І. на уроці української мови перед написанням переказу " Джерельце взимку" запропонувала дітям розгадати кросворд, щоб перевірити засвоєння учнями словникових слів. А прислів'я, що заховалося в ребусі, допомогло визначитися дітям з головною думкою тексту переказу : саме  з маленького джерела велика рiка починається.


Пацар М. В.  продемонструвала, як за допомогою  кросворда перевірити зміст прочитаного  учнями твору О. С. Пушкіна-"Євгеній Онєгін". 


Петрушина С. С. вирішила підготувати кросворд для учнів п'ятого класу, ключовим словом якого була тема уроку. 


P.S. Здавалося б,  розгадування кросвордів-усім відома річ. І кожен учитель обов'язково у своїй діяльності використовував  їх на уроках. Проте дивовижним є той факт , що на уроках вчителів Дальницької школи   кросворди отримали нові назви: мотивуючий, захоплюючий, підготовчий, перевірний тощо. 

І це прекрасно, адже кросворд перетворив навчання в захоплююче дійство.





Комментариев нет:

Отправить комментарий