среда, 24 февраля 2021 г.

Майстер - клас "Дистанційний урок"

  23 лютого на базі Дальницького закладу освіти розпочався методичний тиждень на тему :"Готуємося до інституційного аудиту", першим заходом якого став майстер-клас "Дистанційний урок". 



Як відомо, головним критерієм оцінювання роботи вчителя є навчальне заняття. Тож була поставлена мета :визначити основні вимоги до сучасного уроку та показати на практиці застосування форм і методів, які допомагають реалізувати компетентнісний урок. 

Цікаво, що "учнями" сьогодні стали вчителі Дальницької громади. Їм необхідно було на собі відчути всі труднощі, яких можуть зазнавати діти, й поділитися своїми думками щодо цього. 

Першим уроком у наших "учнів" була  українська література. Здобувачі освіти продемонстрували своє знання  неологізмів,а  потім усі дружно вирушили у віртуальну подорож Одещиною разом з Лесею Українкою . Другим уроком - фізика, де можна було відчути себе в ролі науковців : сформулювати закон залежності тиску від площі поверхні та сили. Крім цього, колеги отримали ідеї виконання лабораторних робіт у домашніх умовах. 

Третім уроком була хімія. Здобувачі освіти відвідали не просто урок хімії, а побували в домашній хімічній лабораторії й переконалися, що  отримані про оцтову кислоту знання допомагають зберегти колір борщу, зробити пухкими млинці й проготувати цікаві суміші. 

Останнім уроком стала математика. "Діти" переконалися в тому, що математика тісно пов'язана з українською та англійською мовами, навчилися співати математичні пісні й пройшли за допомогою математичних випробувань відбір на юридичний факультет за спеціальністю "Слідчий" . При цьому засвоїли три математичні теми :"Відношення" та "Від'ємні числа", "Координатна пряма" . 

 Хочеться подякувати Гаврилюк Л. О., Балан С. Г., Бліняєвій Н. Г., які майстерно провели уроки й довели, що  сьогодні  необхідно показували дітям цінність знань й тримати дитячу увагу на пікові захоплення. 

Підсумком семінару стали оплески, які подарували вчителі один одному. Тож гадаємо, у Дальницькій громаді успішно відбудеться розбудува Нової української школи, адже між усіма педагогами існує конструктивний зв'язок, який підвищить якість освітніх послуг у кожному навчальному закладі.

Більше фото за посиланням https://www.facebook.com/groups/303833443529111/permalink/830135480898902/

Комментариев нет:

Отправить комментарий