среда, 24 февраля 2021 г.

Круглий стіл "Місце вчителя під час інституційного аудиту"

 "Що буде перевірятися під час інституційного аудиту?"Це питання  цікавить, мабуть, кожного, хто не пройшов таке оцінювання. 



Тож засідання круглого столу, яке пройшло 24 лютого на базі Дальницького закладу освіти, допомогло кожному розібратися, що таке аудит,  переконатися в його ефективності й необхідності. 

Основою діяльності вчителя є навчальне заняття. Тож необхідно вже сьогодні розуміти й знати нові підходи до організації навчального процесу. Ключові компетентності, наскрізні змістові лінії, формування суспільних цінностей, співпраця, ІКТ-технології, індивідуальна траєкторія розвитку,  академічна доброчесність, критерії оцінювання, партнерські стосунки, самоосвіта. Якщо ці словосполучення Вам особисто відомі і є основою при підготовці до навчальних занять, то хвилюватися Вам не потрібно. Це є основні напрямки, за якими експерт веде спостереження.

 "Золотим фондом "  під час аудиту для вчителя є портфоліо. Але не подумайте, що треба скласти папку, поклавши в неї реферати чи доповіді. Ні! Портфоліо не потрібно готувати, воно є в кожного педагога, який ретельно готується до уроків. Це ті освітні ресурси, які вчитель розробляє для своїх вихованців на кожний урок, які дають гарний результат навченості дітей. Тож Вам треба зараз вирішити одну проблему : де зберігати своє портфоліо. Деяким вистачить  флешки, а деяким й електронна хмара стане замалою. 

Не стане зайвим проявляти активність у самоосвітній діяльності. Діліться своїм "золотим" запасом. Адже він може стати в нагоді молодим, малодосвідченим педагогам, і Ваша  "хмара" проллється рясним, живильним дощем, який зросить не одне покоління талановитих дітей. 

У кінці зустрічі виступила начальник відділу освіти Марченко Т. З., яка стала ініціатором нової форми організації методичної роботи в громаді , що дасть можливість організувати вкрай необхідний обмін досвідом для вчителів громади, підвищить їхню активність та поліпшить обізнаність у правовій сфері. 

Наостанок скажу найголовніше : аудиту не треба боятися, його потрібно впевнено зустрічати. У будь-якому випадку він стане поштовхом до змін і розкриє нові можливості для кожного закладу освіти.

Комментариев нет:

Отправить комментарий