понедельник, 11 ноября 2019 г.

Адаптація учнів 1-го класу

Період адаптації учнів 1-го класу - процес довготривалий. І це й не дивно, адже шкільне життя вимагає від дитини багато зусиль: навчитися бути відповідальними, усвідомити нові правила поведінки, інтегруватися в новий колектив.
Відвідуючи заняття в 1-ому класі, можна бачити, як змінюються наші першачки. Вони вміють робити компліменти, описувати свій емоційний стан тощо. Цьому сприяє вправа "Ранкове коло", яка розпочинає робочий день дітей.
Терновенко Т. Я. під час проведення інтегрованих уроків намагається досягти максимальної уваги дітей. Для цього придумує цікаві й різноманітні завдання. Так, її вихованці вміють вести телерепортажі "Новини дня", ведуть календар природи, спостерігають за змінами, які відбуваються навколо тощо.
На початку тижня "Театр" вона запропонувала дітям виготовити квитки на виставу "Колобок" для своїх рідних, друзів. Учитель показала учням афішу й вказала на особливості її оформлення. Ось так граючись, Тетяна Яківна поповнює словниковий багаж дітей важливими знаннями- новими словами, пов'язаними з тією чи іншою темою.
Вихованці вчителя знають багато руханок. Протягом уроку вчитель проводить їх декілька разів.
Класна кімната виглядає справжнім науковим центром: є стіна слів, тематична зона, куточок ввічливості, стенд "Настрій" тощо.

Терновенко Т. Я. під час спілкування з дітьми поважає думку кожної дитини, підтримує її життєвий оптимізм, радість пізнання. Розвиває самостійність, креативність. Взаємодіє з дітьми на основі партнерства. Створює атмосферу довіри і взаємоповаги.
Залишається лише побажати нашій колезі сил й наснаги на подальшу роботу, а батькам - ще більше полюбити свою дитину. Знайти час для закріплення простих істин, про які вони дізналися у школі. Лише постійний діалог з дитиною, розмови про доброту, дружбу й повагу до один одного допоможуть всім зробити з наших першачків освічених особистостей.

Комментариев нет:

Отправить комментарий