понедельник, 11 ноября 2019 г.

Англо-український проєкт

Кушнір Г. А. чудово розуміє, що ґрунтовні знання англійської мови в наш час необхідні майже кожному випускнику. Тому вирішила залучити своїх учнів до участі в англо-українському проєкті, який передбачає створення живого зв'язку з англомовними людьми.
До дітей приїхав американець Костянтин- капітан корабля. Молодий симпатичний чоловік з першого погляду заворожив дітей. Його гарна мова, дикція, гумор і харизма не залишили нікого байдужим.
Ось що розповіли нам учні після зустрічі. Це їхня розповідь і враження.
Життя на кораблі суттєво відрізняється від звичного, воно сповнене непередбачуваних ситуацій. Невелика помилка може дорого коштувати. Так, риба, яка сприйняла прожектор за небезпеку й потрапила у корабельний відсік, коштувала морякам великих затрат: сили, нервів та коштів.
Діти дізналися, що гість побував у різних країнах. Розповів, що схід та захід сонця, зорі, місяць, чисте блакитне небо, яке він спостерігає з палуби корабля, ні з чим не порівняти. Тільки море здатне підсилити звучання нашої природи й подарувати неперевершені відчуття.
Костянтин ні краплі не жалкує, що став моряком. Навіть такі професії, як перекладач, журналіст, про які мріяв усе життя, не здатні подарувати того щастя, яке він відчуває кожного свого рейсу.
Діти теж розповіли про себе, про своє хобі. В розмові з Гущіним Д. з'ясувалося, що бокс для нього займає не останнє місце в житті. При розмові з Євою Крутько всі дізналися, що наш гість дуже полюбляє павуків. Слухаючи Сізову Світлану, зрозумів, що волейбол улюблена гра наших школярів. А Владі Сердюченко він напророчив зіркове життя:майбутнє Уітні Хьюстон. Світлана Савельєва-це майбутній режисер. У діалозі з хлопцями
наш гість зауважив, що захоплення комп'ютерними іграми, ІT-технологіями для них може стати в майбутньому гарним доходом.
П'ятикласники, які були присутні на зустрічі, теж не розгубилися. Розповіли Костянтину майже все про себе.
У кінці зустрічі діти звернулись до Костянтина лише з одним питанням:"Коли відбудеться зустріч наступного разу?"

Отож, можна спокійно відправляти наших дітей за кордон: вони зможуть зрозуміти англомовну людину й завести з нею цікавий діалог. Тож наступного разу на дітей чекає нове випробування. Нехай це буде таємниця, яка відкриється зовсім скоро.

Комментариев нет:

Отправить комментарий