понедельник, 11 ноября 2019 г.

Чорне море-ворог чи друг?


( до Міжнародного Дня Чорного моря)
Саме із цим питанням Волонтір Н. звернулась до присутніх під час обласної конференції, що проходила в університеті ім. І. І. Мечникова.
Бліняєва Н. Г. та Зубенко Н.Д. вирішили дізнатися в учнів Дальницької школи, ким є для них море:ворогом чи другом?
З цією метою вони протягом тижня проводили різноманітні заходи, присвячені Чорному морю. Так, були проведені усні журнали на тему "Чорне море-наша гордість" та "Екологічні проблеми Чорного моря". Вся інформація була розміщена на стендах. Кожен міг знайти відповідь на будь-яке питання, що стосується моря. Молодші школярі, як справжні мариністи, додали малюнки на морську тематику.

 Під стендом вчителі розмістили виставку "Частинка моря". Морський пісок, мушлі різних видів, якими багате наше море,розміщені на виставковому столі, перетворили стенд в акваріум.
Після перегляду фільму "Цікаве життя Чорного моря", який організувала БліняєваН. Г., ніхто й сумнівів не мав:море - друг. Краса його флори та фауни здатна вилікувати будь-кого.
Перевірити отримані знання про море Ніна Георгіївна вирішила під час квест-гри. Дітям необхідно було знайти скриньку, що затонула. Виконуючи цікаві пошукові завдання, учні змогли знайти місце, де знаходився скарб.

Біля рапана, який міститься у виставковій шафі кабінету біології, стояла скринька із справжнісіньким дитячим золотом - цукерками. Саме солодощі є необхідною складовою меню учня, який витрачає розумову енергію.
Гадаємо, кожен зробив для себе висновок: море є другом, якщо ставитись до нього, як до друга. Тож не будьмо байдужими до екологічних проблем, які пов'язані з нашим неповторним Чорним морем.


Комментариев нет:

Отправить комментарий