понедельник, 28 октября 2019 г.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек успішно фінішував

Кожного разу ми переконуємося, що бібліотека-це місце для допитливих, творчий простір для спілкування, методичний центр для народження інноваційних ідей. І в цьому ви зараз переконаєтеся.

Протягом жовтня Бліняєва Ю. І. проводила різноманітні заходи, метою яких було підвищити роль бібліотеки в школі, розширити аудиторію читачів.
Для цього вона вирішила організувати у своїй книгозбірні виставку нової літератури "Книжкова алея". Зі свого досвіду Юлія Іванівна знає, чим можна захопити читачів. Тому на полиці виставки поклала багато пригодницьких книг, збірників загадок, енциклопедій. Не забула нагадати й педагогам про знаменну дату-день народження В. Сухомлинського. Бібліотечний бюлетень, присвячений великому педагогу, розповів усім про Людину з великої букви, про неперевершеного письменника.

Для читачів 5-6-их класів провела майстер-клас "Збережи книгу-подаруй їй закладинку". Діти із задоволенням виготовили кумедні закладинки. Дехто знайшов для себе маленького друга, який підказує номер сторінки, на якій зупинився читач.

Інформаційний стенд "10 переваг читання" став рекламним. Адже самооцінка дітей, які часто заходять в бібліотеку, суттєво зросла. Вони ерудовані, мають гарний словниковий запас, пам'ять, увагу й вміють гарно проводити час.
До козацького свята оформила виставку "Ми- славні нащадки козаків". Учні 5-их класів захопилися літературою про мужніх воїнів.

Знайшла Юлія Іванівна спосіб, як вплинути на дітей, для яких книга - не найкращий друг. Організувала виставку на рівні очей. На дверях кожної класної кімнати розташувалися вислови відомих людей. Усі змогли переконатися у великій силі слова.
Дітей початкової школи бібліотекар запросила у світ образотворчого мистецтва. Запропонувала взяти участь у конкурсі малюнків "Вгадай казку чи казкового героя". Юні художники повинні були придумати ілюстрацію до казки. Перемагав той, чию казку впізнавали глядачі.
ля учнів 5-6 класів бібліотекар провела уроки "Автори та ілюстратори дитячих книг" та "Звідки до нас прийшла книга?" На цих уроках діти переконалися, що праця зі створення дитячих книг, які наповнені малюнками та виділяються цікавим оформленням сторінок, є справді колосальною.
У фойє школи Юлія Іванівна оформила виставку-інсталяцію на тему "Книга-найкращий лікар". Просторова композиція, створена з книг,не залишила нікого байдужим. Вона стала рекламою нашої бібліотеки, яка працює для кожного .
якуємо Бліняєвій Ю. І. за змістовний місячник. Ви сприяєте вихованню всебічно обдарованих особистостей.

Комментариев нет:

Отправить комментарий