воскресенье, 13 октября 2019 г.

Дебальцевський герой

У кабінет зайшов молодий, симпатичний чоловік. Його очі випромінювали тепло. А позитивна енергетика цієї людини дарувала відчуття спокою та гордості за випускників Дальницької школи.
    Римарєв Олексій Володимирович закінчив наш навчальний заклад  у 1995 році.  Після закінчення школи навчався в Одеському морському коледжі рибної промисловості ім. А.Соляніка. У 2014 році пішов добровольцем  у зону АТО і був зарахований  в батальйон"Донбас" Донецької області. Його загін знаходився в найгарячіших  точках АТО. Хлопець виконував бойові задачі в інженерно-саперному взводі:був  старшим сапером. У 2015 році Олексій брав участь в боях за Дебальцеве, опинився в Дебальцевському котлі. Брав участь у битвах  на Маріупольському напрямі, штурмував і звільняв Широкіно, Водяне.
Має нагороди:відзнаку за оборону Маріуполя, медаль батальйону Донбас "За відвагу", почесну відзнаку "За  Широкіно" (2015р.), пам'ятний знак учасника подій "Дебальцеве", почесну відзнаку "Учасник бойових дій".

Сьогодні  в Олексія закінчується контракт. Він збирається продовжити свою справу в ролі  волонтера-інструктора в зоні ООС.
  Під час спілкування з Олексієм можна було відчути хвилювання в його голосі, коли він згадував загиблих друзів. У Дебальцевому його взводу пощастило. Ніхто не очікував побачити  живими 15чоловік з його загону. Важко усвідомлювати, що харчі, які приносили їм мирні люди, бійці боялися їсти. Серед мирного населення є багато як прихильників наших військових, так і ненависників. Розповідав і про провокаторів, які розпочинали вогонь з боку української армії. Цілий місяць їхній загін висліджував цих злодіїв. І таки дочекалися. Знищили машину, яка здійснювала провокаційні постріли з території України.

У кінці бесіди Олексій розказав, що його запрошували бути помічником режисера при зйомках фільму "Донбас". Лише очевидці можуть зробити фільм живим. Але боєць у цей час був в зоні АТО й не зміг виконати цю функцію. Але, переглянувши фільм, зазначив, що в ньому дуже реально описуються події. Лише один момент не відповідав дійсності. Він був пов'язаний з одягом.
Та це інша історія, яку дізнаються учні Дальницької школи. Олексій обіцяв через місяць прийти на зустріч .
   Ось такого героя  зростила наша дальницька земля.

Напередодні Дня захисника України та Дня українського козацтва хочеться побажати тобі, Олексію, щоб реальні епізоди фільму "Донбас" більше ніколи не повторилися в твоєму житті. А кожний клаптик землі, за який поклали життя твої друзі, цінували наші діти й ваш подвиг ніколи не забували. Зі святом!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий