пятница, 18 сентября 2020 г.

Як учні отримали посвідчення водіїв (вивчаємо правила дорожнього руху)

  Ви не повірите, але сьогодні учні 6-х класів під час уроку математики отримали посвідчення водіїв. 



І це не вигадка. Діти достойно пройшли тестування на знання правил дорожнього руху і склали іспит з керування автомобілем. Деяким  з них, найспритнішим, вдалося відкрити навіть декілька категорій:С, В, А, Т, D. Якщо вас зацікавила ідея проведення такого уроку математики, тоді читайте далі. 

З першого класу діти вчать правила дорожнього руху й дії пішоходів під час перебування на проїжджій частині дороги. Тому, зазвичай, теми, пов'язані з цими питаннями, їм не цікаві. Та завдання на розв'язання дорожніх ситуацій з боку водія чи велосипедиста вони сприйняли з великою зацікавленістю. За виконання тестового завдання діти отримували водійське посвідчення :у випадку правильної відповіді-на керування швидкісним авто,  неправильної - навпаки, малошвидкісним. Під час подорожі робили зупинки й розв’язували практичні задачі. Тож під час мандрівки дружною компанією заїхали всі на ярмарок:купили продукти, зазирнули в магазин- купили насіння томатів. Біля школи визначили, в якому класі всі діти сидять парами. Обрали для хлопчика книжку, а для шкільної їдальні - фірму для постачання хліба. Практичні задачі допомагали розв’язувати студенти - випускники, які за правильну відповідь отримували дипломи про закінчення інституту чи технікуму. 






Треба було бачити очі дітей, які до кінця уроку стали кваліфікованими спеціалістами й професіональними водіями. 

Та найголовніше, що допомогла їм стати такими математика й знання теми "Подільність натуральних чисел". 

  Ось так звичайний урок став для дітей важливим, практичним і повчальним.


P. S. 2020-2021 навчальний рік  є роком математики. Тому завдання кожного вчителя математики показати її красу й практичність.

Комментариев нет:

Отправить комментарий