пятница, 18 сентября 2020 г.

Особливий вид гігієни

Ви, мабуть, здивуєтеся, але особливим видом гігієни для учнів, педагогів Дальницької школи є грамотність. 



Тому для її покращення в закладі проводиться велика робота. А особливо відзначається 8 вересня - Міжнародний день грамотності. Доведу на прикладі 2 класу.

 Так, класний керівник  Скліфасовська З. В. для своїх вихованців у класі створила особливий куточок грамотності. Звичайно, головною його окрасою стали книги. Учитель захопила дітей розповіддю, прослухавши яку, вони зробили висновок : щоб досягти чогось у житті, треба  читати!!!  Отож, вирушили на  екскурсію до бібліотеки. Там дітей люб'язно зустріла  Бліняєва Ю. І. Вона розповіла школярам про те, де лежать особливі книжки, які стануть у нагоді під час сумнів щодо написання чи тлумачення  слів. Діти із захопленням розглядали великі словники й дивувалися багатству нашої мови. 



Тож сьогодні другокласники зрозуміли, що написане  з помилками - то як немиті руки чи нечищені зуби. Вчитися потрібно все життя, інакше через свою некомпетентність втратиш можливість отримати гарну роботу. 

Приємно, що про грамотність дітей піклуються педагоги, бібліотекар, громада. Вони сприяють самоосвіті дітей, пропонуючи читати гарні книжки, навчаючи з користю користуватись можливостями Інтернету. Хочеться подякувати кожному за нелегку,  відповідальну працю та за небайдужість.

Комментариев нет:

Отправить комментарий