пятница, 1 марта 2019 г.

Засідання учнівського активу

    Самоврядування – один із головних принципів діяльності учнівської спільноти. Досвід багатьох років доводить, що саме учнівське самоврядування – це не лише спосіб  вирішення різноманітних питань, а й самостійне виконання, проведення, планування різноманітних заходів, відповідальність за яких несуть самі учні - лідери. 
Саме тому 28 лютого педагог-організатор Дальницької ЗОШ , Буділовська Т.Д., вирішила провести чергове  засідання учнівського самоврядування  на тему: « Лідер. Який він?».
   
    
                  

                                                     




 На заході були присутні учні 7-х класів та активи учнівських колективів 8-11 класів. Тетяна Дмитрівна запропонувала учням переглянути презентацію «Якості лідера», а потім взяти участь у змаганнях для того, щоб виявити лідерів у нашому учнівському колективі.                                                                                                                            

   Вправа «Карета» дала зрозуміти, що без злагодженої роботи нічого  путнього не вийде.

У вправі «Утвори геометричну фігуру»  лідерами виявились дівчата. Вони вправно вишикували хлопців та вибудували і трикутник, і коло, і прямокутник, а вправа «Моє   волосся найдовше» знову виявила лідерство дівчат.                                                       
   
                                                   


       
     Наостанок учні захищали свої проекти. Вони розповіли, яким має бути лідер та що потрібно робити для того, щоб бути успішним у житті.




   З'ясували, що суттєвими рисами справжнього лідера є гнучкість, активність, ініціатива, дисципліна, креативність, вихованість.
 Наш час потребує лідерів нової формації, людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно, генерувати нові ідеї та приймати нестандартні рішення. Ось чому головне завдання школи – знайти і підтримати учнівську молодь, чия життєва позиція спрямована на активну участь у громадському житті.
   
   

Комментариев нет:

Отправить комментарий