воскресенье, 10 марта 2019 г.

Тиждень української мови та літератури

  Завершився тиждень української мови та літератури, протягом якого вчителі та учні провели відкриті уроки та заходи, пізнавально-розважальні ігри та виставки. 

Результат пошуку зображень за запитом "тиждень мови та літератури в школі"






    1 березня стартував шкільний конкурс читців творів Т.Шевченка. 15 учасників ( учні 5-11 класів) читали вірші Кобзаря. На офіційній  сторінці групи "Дальницька ЗОШ" у Фейсбук було розміщено відеоролики з виступами. Користувачі Інтернет мали можливість віддати свій голос виконавцю, виступ якого сподобався найбільше. За результатами Інтернет-голосування було підведено підсумки і 7 березня оголошено їх на урочистій лінійці.





   4 березня Пацар М.В. провела позакласний захід до Дня народження співака і композитора В.Івасюка (про захід йшлося у нашому блозі раніше).
Виставку малюнків до творів Т.Шевченка організувала Власова В.О., залучивши учнів молодшої школи. 



Також Вероніка Олександрівна запропонувала учням середніх класів прослухати пісні на вірші Т.Шевченка у виконанні сучасних музикантів. Після перегляду відеороликів діти долучились до обговорення питання "Чи є творчість поета цікавою для  сучасної молоді?"





 Останнім часом великої популярності набувають різноманітні квести. Бібліотекар школи Бліняєва Ю.І. провела  гру  "Чи знаєш ти твори Т.Шевченка?". Ох і довелось читати тим учням, які хотіли виграти квиток на гру в настільний футбол, адже Юлія Іванівна підготувала такі питання, відповіді на які можна було знайти тільки у віршах нашого  Кобзаря.






  Також Юлія Іванівна підготувала тематичну виставку творів Т.Г.Шевченка і про нього.

.

   Ще один квест, який відбувався протягом 4-х днів, провела Гаврилюк Л.О. Усім охочим було запропоновано щодня знаходити в школі  малюнки зі словами,у яких позначено наголоси, у трьох з них виправити помилки та принести в кабінет української мови. Учні, які правильно виконували завдання, отримували солодкі медалі. Варто зазначити, що найактивнішими були учні 5-х класів, тому саме вони й з'їли усі цукерки-нагороди.







     Марченко Т.З. провела цікаву мовознавчу гру-змагання для учнів 7-класів.
5 березня учні 5-9 класів традиційно взяли участь у грі"Соняшник". Завуч школи, Марченко Т.З., відкрила конверт із завданнями, урочисто вручила їх координатору гри в школі Гаврилюк Л.О., побажала учасникам  успіху. А Лілія Олександрівна провела невеличку відеовікторину на тему:" Як ми граємо в "Соняшник"". Учасники гри дізнались, кого в нашій школі можна назвати "ветеранами" "Соняшника", у який рік була найбільша кількість учасників гри в школі і т.п.

                                                        Запрошення учасникам гри






  
      На завершення тижня 7 березня Гаврилюк Л.О. провела відкритий урок у 9 класі на тему: "Жіноча доля у творчості Т.Шевченка" (про урок йшлося у блозі окремо).
 Отож, як бачимо, тиждень був насиченим, різноманітним та плідним.


Комментариев нет:

Отправить комментарий