среда, 6 марта 2019 г.

Секрет довголіття пісні

  Володимир Івасюк міг би 4 березня 2019 року святкувати свій 70-річний ювілей.  Але, на жаль,  у віці 30 років його знайшли повішеним у Брюховецькому лісі під Львовом. Митець поплатився життям за любов до України, за популяризацію української пісні. 

  З'ясувалось, що  вчителі нашої школи є прихильниками таланту Володимира Івасюка. По-особливому відчуває його творчість Пацар М.В., тому й вирішила разом з учнями  7-Б класу запросити усіх шанувальників української пісні до літературно-музичної світлиці  на захід "У пісні два крила", присвячений творчості великого композитора та співака. 
   Мальвіна Володимирівна вміє захопити дітей творчою діяльностю. Семикласники підготували повідомлення про цікаві факти з життя та творчості композитора. Чи знали ви, наприклад, що в дитинстві Володимира називали "музичним вундеркіндом", що за національні переконання не мав можливості закінчити Чернівецький університет? 



     
      У чому ж  секрет довголіття пісень В.Івасюка? Незабутні враження справив на всіх голос самого композитора. Пісню "Червона рута" (хоча в рукописних матеріалах твір мав назву "Черлена рута") зал співав  разом з виконавцями: В.Івасюком, Н.Яремчуком В.Зінкевичем,  які на екрані виглядали молодими парубками, трішки старшими, ніж учні 11 класу.
   Пісні Володимира Івасюка відомі за кордоном. Янгельським  голосом виконувала їх в Америці Квітка Цісик, у нашій країні - Софія Ротару. 
   Назвіть хоч одну сучасну пісню, яка може стати в один  ряд з такими піснями, як «Я піду в далекі гори», «Мальви», «Два перстені», «Пісня буде поміж нас», «Я твоє крило», «Балада про дві скрипки», яким за 50 років і які не втратили своєї популярності. Секрет такого довголіття в тому, що ці пісні втілюють елементи народного та духовного життя українців. 
  Хочеться подякувати Пацар М.В., яка провела захід й оживила в пам'яті, серці, душі кожного згадку про особливого митця - Володимира Івасюка, який надзвичайно любив Україну, пісні й мелодії якого будуть жити вічно!







Комментариев нет:

Отправить комментарий