воскресенье, 10 марта 2019 г.

Масляна в Дальницькій школі

  По-особливому пройшов один із березневих днів у   Дальницькій школі. 6 березня ми провели традиційне весняне свято-Масляну. Здавна Масляну відзначали гуляннями, розвагами та обов'язковим частуванням-млинцями. Дотрималися цієї традиції і в нашій школі.





   Зранку дітей зустрічала на порозі Весна й пригощала смачними та корисними цукерками, виготовленими з квітково-трав'яного настою. Діти мали можливість сфотографуватися з Пані Весною на фоні печі, яку змайстрували завчасно, щоб напекти духмяних та рум'яних млинців до свята. 





    У доброму гуморі всі розбіглися на уроки. Та ось на небі вийшло Сонечко! Воно ніби віщувало прихід довгоочікуваного тепла. Школою рознеслася чутка, що до нас завітала Масляна і  треба хутко її зустрічати! Дружно діти вибігли на подвір'я , щоб зустріти гостю веселощами та танцями. Учні кожного класу виконали запальні хороводи, демонструючи свою   радість від приходу весни. 





   А далі старшокласники запросили усіх на млинцевий ярмарок, який мав відбутися під час  великої перерви. 
   Яких тільки млинців не понапікали діти та їхні батьки! Як сонечка, сяяли млинці на тарілках, випромінюючи тепло та неймовірні  аромати.  До млинців подавали варення з абрикосів, айви, яблук, смородини тощо. Гурмани могли знайти млинці з бананами, сгущеним молоком та каремеллю. Швидко розійшлися смаколики. Усі поверталися з ярмарку зі святковим настроєм. 




    Хоч у наш час Масляна вже не має того розмаху, як раніше, але це не є приводом нехтувати традиціями  предків. Діти стали безпосередніми учасниками цього таємничого язичницького свята, основна ідея якого - жити в гармонії з природою, мирі, злагоді зі своїми близькими. Усі ще раз переконалися, що ніщо не здатне існувати у цьому світі без добра. 




Комментариев нет:

Отправить комментарий