среда, 13 марта 2019 г.

Потенційні космонавти Дальницької школи

   Ви не повірите, але в нашій школі є учні, які в майбутньому зможуть взяти участь у колонізації Марсу! Вони мають міцне здоров'я, гарно навчаються, виявляють інтерес до природничих наук, готові стати громадянами космічної держави та 65% свого робочого часу віддати постійному навчанню та підготовці до польоту. Хто вони, ці сміливці? Про це читайте далі...
   

   11 березня в Дальницькій школі пройшло ток-шоу для учнів 8-11 класів "Чи готовий ти до польоту на Марс?" , яке підготувала і провела Цісар Н.В. Метою заходу було з'ясувати, чому сьогодні так мало дітей, які мріють у майбутньому стати космонавтами? Що стало причиною раптової смерті Леоніда Каденюка, першого космонавта незалежної України? Чи не політ у космос сприяв цьому? Хто  з учнів Дальницької школи міг би підкорити космічні простори? 
   У студії працювали експерти: Бліняєва Н.Г.-  учитель біології та медична сестра, Маринеч Л.В. -психолог, Марченко Т.З.-заступник директора з навчально-виховної роботи. Їм  випала честь виявити серед наших учнів тих, хто відповідає усім вимогам, що висуваються до професії космонавта.

    Вивчивши біографію Леоніда Каденюка, діти дізнались, що він  закінчив школу із срібною медаллю, виконав понад 160 стрибків з парашутом, мав більше 1000 годин польотів на військових літаках, відмінно пройшов випробування на виживання в екстремальних умовах пустелі, без води і їжі, за температур від -36 і до 40 градусів. Одразу всім здалося, що  серед 50 учнів, що знаходилися у студії, психологічно  і фізично витримати такі величезні навантаження мало хто зміг би.  Проте все ж знайшлися, на думку експертів,  ті, хто мають основну групу здоров'я, гарно навчаються й цікавляться Всесвітом. Це Хамхадера Т., учениця 9 класу,та Каланчук В., учень 11 класу. 

   Для них випробування лише розпочалися. Сівши в зручні крісла, вони приготувалися до старту.  На великому екрані з'явився відеоролик старту ракети Л.Каденюка.  Втрата свідомості, нудота, блювота, слабкість, неможливість виконувати поставлені завдання, втрата рівноваги, орієнтації-це лише перші відчуття, які чекають на майбутніх космонавтів у перші 10 хвилин після старту. Припухлість обличчя, втрата зору, безсоння, зниження маси кісток та м'язів, космічне опромінення, ураження імунної системи, депресія-це те, що чекає  космонавта на орбіті.



    Дивно, але наші герої  справилися зі своїми емоціями і погодилися на наступні експерименти. Ніна Георгіївна перевірила пульс Влада та Антоніни. Відчувалося їхнє хвилювання. Проте результати вимірів суттєво не відхилялися від норми. Тому Влада й Тоню  запросили на центрифугу. Дві хвилини їх обертали навколо своєї вісі, а потім Цісар Дар'я, учениця, якій пощастило зустрітися з Леонідом Каденюком у Києві, запропонувала виконати наступне  завдання: виготовити повітряного змія. 



    Але не все  було так просто. Влад, спостерігаючи за рухами Даші, повинен був давати чіткі вказівки Тоні, а та, за його вказівками, повинна була отримати в результаті повітряного змія тієї ж конструкції, яку задумала Даша. У перші хвилини діти були розгублені( давалося взнаки перевантаження), а потім чітко виконали поставлену задачу. 

                                                
   Усі переконалися, що шлях у космос тернистий. Не кожен психологічно готовий довгий час перебувати в тісній "консервній бляшанці", пити перероблену сечу, спостерігаючи в ілюмінаторі  одноманітний безповітряний простір. 
  Ті, хто вже побував на орбіті, переконані в одному, що планета Земля дарована людям Богом (виглядає вона з Космосу божественно!). Вони усвідомлюють, наскільки недосконалі люди, які організовують війні, полонять води океанів атомом, не переймаються  екологічними проблемами  Землі.
      І те, що діти не мріють стати космонавтами, є закономірним. Нехай Космос  освоюють роботи, яким не потрібна ні їжа, ні вода. Ось їхнє пряме  призначення у майбутньому!
  А   Людина створена для життя на Землі!!!







      











Комментариев нет:

Отправить комментарий