воскресенье, 3 марта 2019 г.

Ми проти насилля!

 Ми живемо у світі, де, на превеликий жаль, існує таке негативне явище, як насилля. Прояви насильства супроводжують людство з давніх- давен: війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ж  прояви його порушують права людини, принципи  вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч з нами (вдома, у школі, на вулиці), ми можемо зупинити його.     Іноді ми не усвідомлюємо, що втягнуті в коло насильства, бо можемо не знати, що певні насильницькі акти щодо нас порушують наші права, честь та гідність, не знаємо своїх прав, як зихистити себе.



     Щоб не допускати  таких ситуацій , Пиріг Н.Б., соціальний педагог школи, систематично проводить профілактичні  бесіди з учнями . Бере участь у класних годинах спілкування з метою роз'яснення прав та обов'язків дітей. 

Так, під час  цього навчального тижня вчитель провела низку бесід про недопустимість будь-яких проявів приниження чи дискримінації, учні під час перерв мали змогу переглянути соціальні ролики. 

Було випущено інформаційний бюлетень «Ми проти насилля», також діти отримали змогу ознайомитися  з буклетами, у яких у доступній формі викладена інформація про види насилля. 


   
                                     
Наталія Богданівна також провела анкетування школярів  для того, щоб попередити та виявити прояви агресії та  насилля у їхніх сім'ях.
                                       

                                                                                                                                                                  


 Учитель нагадала про те , що 1 березня відзначають Міжнародний день боротьби з наркотиками та наркоторгівлею. Розповіла про людей, які схильні до того, щоб вживати наркотичні засоби, що вживання цих речовин дуже згубно впливає на організм людини.


                                           

Комментариев нет:

Отправить комментарий