четверг, 11 апреля 2019 г.

До 75-ї річниці з дня визволення наших сіл від німецько-фашистських загарбників


Ніхто не забутий, на попіл ніхто не згорів…
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть,
І доки є пам’ять в людей, і живуть матері,
Доти й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.

      Минають роки, відлітають у вічність...  Вже 75 років виповнилосьз часу визволення наших сіл від німецько – фашистських загарбників. Цілих 75 років відшуміло з тієї пори, коли на нашій землі замовкли останні постріли, вибухи бомб та снарядів.


  І настала тиша, прийшов довгожданий мир, вистражданий, оплачений найвищою ціною - ціною крові і сліз.   Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс на вівтар свободи найдорожче – життя. Кожен з нас повинен засвоїти і поділяти думку, втілену в словах: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!»
    Щороку учні нашої школи  впорядковують братські могили воїнів, що загинули у тій війні, у селах Дальник , Грибівка та Санжійка.  І цього разу  під час весняних  канікул діти знайшли вільний час та прибрали біля цих поховань. Усі  працювали із задоволенням та наполегливістю, не дивлячись на те, що погода була не дуже сприятлива. Велика подяка Абрамовій Вероніці, Горській Христині, Хамходері Антоніні, Сізовій Світлані, Боляк Ксенії, Сєрову Денису та Шеремету Сергію  за участь в акції «Збережемо пам'ять поколінь».

                                                    






Комментариев нет:

Отправить комментарий