суббота, 6 апреля 2019 г.

Шосейна велогонка

  5 квітня між селами була організована шосейна велогонка, маршрут якої пролягав між селами Дальник та Санжійка.Цей вид спорту входить у програму Олімпійських ігор. Особливістю гонки є те, що проходить вона на дорогах з твердим покриттям. 

   Дивовижно, але наші села ніби  створені для цього виду спорту: гарний асфальт, прекрасні краєвиди,  можливість забезпечення перекриття траси. 
   Гонка була груповою, загальне число спортсменів - 75 чоловік. Гонщики стартували одночасно. Кожен намагався подолати дистанцію якомога швидше. Діти використовували різні тактики. Сформувалася основна група, серед якої знайшлися справжні спринтери, які пішли у відрив. Частина вирішила піти у відвал-групу гонщиків, які намагаються повернутися в основну групу. Позаду сформувалася  групето - група велосипедистів,  зацікавлених у проходженні дистанції в спокійному ритмі. 
    Приємно, що всі гонщики надавали один одному незначну допомогу у вигляді передачі напоїв, ремонту велосипедів, надання велосипеда іншому гонщику тощо.
     Всю дистанцію супроводжували дітей поліцейські машини з сигналізацією, шкільний автобус Петрушина С.А. З таким надійним захистом їхати було зручно й безпечно. 
    Привал зробили на території  дитячого садочку "Казка". Директор закладу Рогожинська Н.Ф. разом зі своїми робітниками зустріли нас гостинно. Пригостили солодким чаєм, печивом з цукерками, що допомогло нам швидко відновити сили. 








     І ось вже час повертатись назад. Дорога додому, як завжди, з попутним вітерцем. Їхати було набагато легше: вітер допомагав,  та й дорога мала більше спусків. 
   Біля школи нас зустрічали з фотокамерою, гучною музикою. Ми відчули себе героями. 

P.S. Школа-це місце, де діти  навчаються  жити.  А велоспорт-це свобода,пристрасті,боротьба, виклик, взаємодопомога, командний дух, емоції, переживання...  Одним словом, це справжня школа життя!  
  Ми щасливі, що поруч з нами в громаді однодумці, які без вагань допомогли організувати цю незабутню гонку: Крутюк С.І., голова Дальницької сільської ради, Кудринська Ж.Б., секретар Дальницької сільської ради, Рогожинська Н.Ф., директор дитячого садочку "Казка" , та  співробітники поліції. Щире"Дякуємо!"ми кажемо всім!








Комментариев нет:

Отправить комментарий