среда, 3 апреля 2019 г.

Мандруємо казкою

До Дня дитячої книги

    Як формувати інтелектуальну та духовну культуру дітей, знає бібліотекар Дальницької школи Бліняєва Ю.І. Прищеплення любові до книги-ось шлях до успіху!Тому й вирішила Юлія Іванівна провести 2 квітня, у Всесвітній день дитячої книги, різноманітні заходи, які відкрили б її маленьким читачам неповторний світ дитячої книги, її нескінченно строкате різноманіття.  


   У бібліотеці Юлія Іванівна організувала виставку книжок, які вабили дітей своїми яскравими обкладинками. Серед книг зразу впадали в око ті, які люблять читати діти,- казки. І це не дивно. Саме в казці ми можемо зустріти  тварин, які розмовляють, дізнатися про думки дерев і квітів.

     Інформаційний стенд у фойє школи  був присвячений видатному казкарю Г.К.Андерсену, біографія якого теж нагадує казку. За його творами створено багато музичних шедеврів.




   Переконатися у дивовижності казок українських письменників (В.Нестайка, Н.Забіли, Лесі Українки, І.Франка) бібліотекар запропонувала учням четвертого класу. Вона запросила їх на урок "Мандрівка в казку".
У наш складний, бурхливий час стрімко зростає потік інформації, що її отримує дитина з усіх можливих джерел. Тому Юлія Іванівна вирішила провести урок у кабінеті інформатики, де можна поринути у віртуальний світ за допомогою смарт-дошки. 


   Після короткої розповіді про дитячих українських письменників Юлія Іванівна запропонувала  переглянути пригодницький мультфільм. Діти настільки були вражені, що Бліняєва С.П., учитель інформатики, вирішила запропонувати їм спробувати за мотивами казок створити власні мультфільми. Ну що ж , побажаємо їм успіхів! Адже, щоб створити мультфільм, треба перечитати казку декілька разів, перевтілитися в образ кожного героя, відчути емоції, які бажав передати автор, і лише тоді братися за роботу.  Хто знає, можливо, ця творчість допоможе комусь стати чарівником- казкарем?!
      


Комментариев нет:

Отправить комментарий