вторник, 16 октября 2018 г.

Рецепт гарної адаптації

         Першокласник! Який глибокий зміст має це слово! Воно означає, що в житті дитини, ( та що казати!) родини, школи починається новий етап. А цей навчальний  рік співпав із впровадженням стандартів  Нової української школи. 

      Ми помітили, що для більшості діточок початок їхнього нового життя виявився цікавим та веселим. Знаючи, наскільки успішна адаптація важлива для збереження здоров'я дитини, ми радіємо своїм дослідженням.


          Якщо  цікаво, пропонуємо ознайомитись з деякими  методиками, які сприяли таким результатам.

       Класний керівник 1 класу Бєлоусова Т.М. ретельно продумує структуру  кожного уроку. Адже для першокласника  час, проведений у школі, повинен проходити непомітно. Тому в арсеналі Таїси Миколаївни безліч  цікавих ідей.


Так, підсумовуючи тему тижня "Підприємець", вона організувала дітям зустріч з людиною, яка займається водночас цікавою та певною мірою прибутковою справою. 
Ця жінка виготовляє впродовж довгої зими іграшки, які привертають увагу своєю екологічною, здоров'язбережувальною  направленістю: ляльки-здравниці, магніти, обереги. А потім реалізує їх під час літнього сезону туристам. 
 Вона запропонувала виготовити першокласникам незвичайну закладку для книги, що стане символом відповідального, охайного читача, який не забуває мити руки перше, ніж брати книгу. Діти повинні були попрацювати творчо, адже потім ці закладки у них мали купити . 
 Перед початком роботи кожен міг розповісти про свої творчі ідеї. Діти запропонували незвичайні форми майбутніх шедеврів: у вигляді руки, мила, мочалки тощо. 

Цікаво було спостерігати за цим творчим процесом. 

    Результат роботи  - смайлики, які обрали діти після уроку. 


   Творчий процес викликав у більшості першокласників позитивні емоції, вони  були впевнені у собі і не відчували страху. 


   Діти проявили самостійність при виконанні завдання, без допомоги мами чи тата справилися із поставленою перед ними задачею. Під час уроку були задоволені своїми стосунками з однокласниками, вчителем та гостею. 




 Ось ці  дівчатка зробили закладку у вигляді песиків. Коли спитали, чому саме такий варіант, як він пов'язаний з миттям рук, вони пояснили, що  після прогулянки з собакою завжди миють руки. Тому закладка-песик буде нагадувати про це.

    Дякуємо Бліняєвій Ю.І., бібліотекарю школи, яка і була цим  приватним підприємцем і власним прикладом довела, що підприємництво дозволяє поєднувати декілька видів занять, які здатні приносити матеріальне і естетичне задоволення.




1 комментарий:

  1. Дуже повчально, закладки супер, мій першокласника в захваті. Так тримати👍

    ОтветитьУдалить