среда, 17 октября 2018 г.

Подорож, яка лікує душу

  15 жовтня, під час канікул, учні 9 класу отримали завдання: поїхати до Софіївського парку і розробити цікаві завдання-запитання на оздоровчу тематику для учнів 8-их класів, які теж мали їхати до уманського дива, але пізніше. 
   Мета такого проекту: перетворити звичайну екскурсію на квест-гру, яка дає можливість активізувати всіх туристів, викликати інтерес і дізнатися багато цікавого про загадковий світ любові, містики, давньої краси, які здатні зцілити душу будь-кого.  




     Кажуть, любов може творити дива. У цьому не виникає сумнівів, коли перед твоїми очима постають чудеса  уманської "Софіївки" – дивовижного рукотворного саду, у якому переплелись казка та реальність, легенди, міфи та щось вічне, невловиме та загадкове…
    Перше питання, яке приготували учні, стосувалось природи: "Які дерева  прикрашають схили річки? Їх  привіз граф Потоцький на замовлення Метцель у 1799 році? Дізнайтеся назву та привезіть  листочки з тих дерев".
  Вразив дітей найбільш романтичний закуток парку - затишний "Острів кохання". Штучний острів, насипаний серед водойми, приховував безліч таємниць.

    Легенда, яку дев'ятикласники  почули від екскурсовода, їх потішила, і всім захотілося побувати на цьому острові. Отже, наступне завдання стало саме таким: "Знайдіть найбільш романтичний закуток парку, біля якого загадані бажання обов'язково здійснюються, а молоді хлопці та дівчата, які вперше побували на острові, обов'язково мають незабаром одружитися". 

 
      Дев'ятикласники продовжили свій маршрут. Атмосфера містики, таємничості та романтики надихала їх на роботу.

 Та ось вони знаходять місце, де викарбувані пророчі слова: «Забудь про біди та прийми вічне щастя. Якщо ти щасливий, то стань ще щасливішим». І  з'являється нове питання: "Знайдіть "Печеру щастя", де написані ці слова".

Незабутні враження викликав у дітей спуск підземною річкою. Тому наступне питання стало найбільш інтригуючим: "Чому туристи просять човняра починати маршрут з кінця річки?"
Знайшли девятикласники цікаве місце, біля якого, за переказами, позбуваються  недуг та хвороб. Отож, наступне цікаве питання-завдання для восьмикласників саме про це місце:"Знайдіть скульптуру, біля якої є молодильне джерело. Наберіть води і привезіть до Дальника".
  •        Та найактивнішими були діти під Великим водоспадом. Кожен хотів, щоб його найзаповітніша мрія здійснилася, чого вони побажали восьмикласникам у наступному питанні:" Пройдіть під Великим водоспадом так, щоб на вас не впала жодна краплина води. Якщо зможете, то бажання, яке загадали, обов'язково збудеться".

  •        Кажуть, природа та кохання здатні творити чудеса. Екскурсія до "Софіївки" здатна вилікувати душу: позбавить тривог та подарує безліч позитивних емоцій.
  •            Втомлені, але щасливі, поверталися учні 9 класу та класний керівник 
  • Пацар М.В. до Дальника. Приємні спогади та враження від побаченого ще довго будуть зігрівати серця дітей. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий