понедельник, 11 февраля 2019 г.

Міжнародний день жінок і дівчаток у науці

   Історії відомі часи, коли жінки не могли отримувати вищу освіту, робити наукові відкриття. Упереджене ставлення до жінки в науці існувало досить довго. Мабуть, тому 11 лютого 2015 року 70-ю сесією Генеральної Асамблеї ООН було запроваджено свято, яке мало за мету визначити повний і рівний доступ жінок і дівчат до науки, а також забезпечити гендерну рівність, розширення прав і можливостей жінок.




    Сьогодні Власова В.О. вирішила провести квест-акцію "Жінки-науковці". Учні нашої школи мали можливість дізнатися про яскравих представниць наукової сфери, очільниць інтелектуальних осередків  України. На дверях класних кімнат були розташовані рекламні листівки, які привертали увагу дітей і захоплювали цікавою інформацією. Учні одинадцятого класу повинні були за цією інформацією дати відповіді на ряд питань. За правильні відповіді вони отримали солодкі золоті "медалі". Нехай кожен знає, що знання мають у житті цінність: розумна, грамотна,  працелюбна людина завжди отримає за свою роботу винагороду та визнання в суспільстві.  
   Історія нашої  школи теж знає велику кількість дівчаток, які здобували  перемоги в різних інтелектуальних  конкурсах, олімпіадах, та інших змаганнях. Знайомтесь -наші розумниці й красуні.




Гуменюк Світлана- переможниця І\/ (всеукраїнського) етапу конкурсу МАН, відділення народознавства, 1997р.


Волонтір Ніна-переможниця ІІІ етапу (обласного) конкурсу знавців української мови та літератури ім.П.Яцика, 2017р.

Дволітко Анна-переможниця ІІ етапу конкурсу МАН, секція "Психологія", 2017р.

Савельєва Світлана-переможниця ІІ етапу конкурсу ім.Шевченка, 2016р.

Пацар Анна, переможниця ІІ етапу конкурсу знавців української мови та літератури ім.П.Яцика, 2018р.


                                             
Пацар Наталія - переможниця ІІ етапу конкурсу  ім.Т.Г.Шевченка, 2018р.


Нотич Катерина -переможниця обласних змагань із шашок, 2017р.

Цісар Катерина-переможниця IV етапу Міжнародного басейнового конкурсу "Барви Дніпра"; переможниця ІІІ етапу конкурсу МАН, відділення "Валеологія", 2016р.

Левченко Анастасія -  переможниця ІІІ етапу (обласного) конкурсу ім.П.Яцика.

Скліфасовська Наталія - переможниця ІІ етапу конкурсу ім.Т.Шевченка, 2013р. 
Сарабейська Юлія - переможниця ІІ етапу конкурсу ім.Т.Шевченка, 2012,2013 рр.

Строганова Катерина- переможниця ІІ етапу конкурсу ім.Т.Шевченка, 2017 рік.

Стаматакі Єлизавета -неодноразова переможниця обласного етапу конкурсу "Чисті роси".


А тих дівчат, яких ми не згадали (багато часу спливло!), просимо долучитись до акції                         "Згадай свої перемоги !": надіслати інформацію на адресу школи (dalnikzoh@gmail.com) про участь в інтелектуальних конкурсах та фото. Усі фото будуть розміщені на сторінках Фейсбуку. Давайте поповнимо історію славних перемог   школи інформацією про найкращих  представниць прекрасної статі!

1 комментарий: