четверг, 14 февраля 2019 г.

Картопляне радіо

  Ви не повірите, але зі звичайної картоплини можна сконструювати радіо, що буде ловити  сигнали, якими, мов павутиною, оперезана наша планета! Якщо цікаво, тоді читайте далі.

    13 лютого- Всесвітній день радіо. Тому вчитель інформатики Бліняєва С.П. вирішила провести для учнів п'ятих та восьмих класів позакласний захід "У світі радіо". Почала захід з короткої доповіді, прослухавши яку, всі зрозуміли, що  неймовірна завзятість та наполегливість учених, які робили все, щоб можна було передати інфоромацію на відстані, заслуговують на повагу. 
   Світлана Петрівна запропонувала учням підготувати доповіді про будову радіо, історію виникнення. Чудово справилися з цією роботою учениці 8 класу.  А п'ятикласників зацікавила лабораторія з назвою  "Практична". Романов В. продемонстрував радіо, яке склав за допомогою конструктора LEGO. Усіх розвеселили переливи сучасної музики, які лунали з металевої схеми. Божко Є. у своїй "Біолабораторії" виготовила радіо з картоплі: вона ножем розрізала картоплину, переслоїла її плівкою , вставила діод, дві проволоки, які слугували заземленням і антеною, усе майстерно підключила... І диво -навушники зафіксували ледь помітне тріскотіння!
   У кінці заходу вчитель ще й зарядила всіх живильною енергією - пригостила яблуками. Щоб у житті не було перешкод, необхідно вживати вітаміни, і тоді організм буде працювати, як невгамовне радіо.
   Після заходу деякі учні  дуже захотіли придбати для себе LEGO -конструктори. Тож, шановні  батьки, радійте: діти починають економити на корисну іграшку! 
















Комментариев нет:

Отправить комментарий