понедельник, 4 февраля 2019 г.

Мобільна виставка книжок, або Квест-гра "Читай і вигравай !"

   Ви можете повірити в те, що учні Дальницької школи на перервах читають книжки  та ще й наввипередки?!



    Повірити важко, але це правда. Річ у тім, що в  школі проходить мобільна виставка книжок про спортсменів. Це  така собі  квест-гра  "Читай і вигравай !" , метою якої є не  пасивний огляд  представленої літератури, а  пошуки відповідей на питання, які готує бібліотекар школи Бліняєва Ю.І. Під час кожної перерви вона виставляє дітям на спеціальних дошках оголошень питання, відповіді на які необхідно знайти у книжках, що є на виставці. За правильну відповідь учень отримує квиток на користування протягом дня футбольним столом.Тож гортають учні сторінки книжок з великим задоволенням , читають швиденько, шукаючи необхідну інформацію, бігають від столу до столу, де знаходяться книжки. Такій читацькій активності  радіє і Юлія Іванівна, і вчителі-філологи.
    Отож,  учні  Дальницької школи тепер знають, чому іноді спортсмени плачуть, перебуваючи на п'єдесталі. Дізнались, яку спортсменку політики лишили медалі. Приємно здивувалися, коли прочитали про тренера, який годував після тренувань своїх вихованців смачним борщем, і про унікального тренера, який підтримував бажання своїх дівчат стати матерями.

P.S. Як виявилось, заохочення  дітей  передбачає активні дії. У майбутньому плануємо продовжити даний вид роботи, змінюючи тематику виставок.

   Наші дослідження. Найшвидше шукають відповіді учні одинадцятого класу. І це й не дивно: вони як старші зрозуміли одразу, що, виконуючи завдання, потрібно ще  й логічно мислити, адже це допомагає  швидше зорієнтуватися у розділах книги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий