суббота, 9 февраля 2019 г.

Як народжується книга?

     Одним із способів навчити дитину берегти книгу є розповідь про її  важкий, довгий  шлях до полиці  магазину або бібліотеки. Тому  Бліняєва Ю.І. вирішила провести з учнями  5-А класу бібліотечний урок на тему: "Як народжується книга?"



  Діти переглянули цікаве відео про історію розвитку друкарства в Україні. Сьогодні важко уявити собі книгу, для перевезення якої необхідний візок.  А раніше писати доводилося на глині, корі дерев, камені, тому й були ці книжки громіздкими та непідйомними.
   З появою папірусу, шовку книги почали виглядати як справжні творчі шедеври. Кожну літеру виводили пером або вишивали нитками. Це така кропітка робота! Книги ставали справжньою дорогоцінністю. Ось якби хоч на хвилинку повернути ті часи. Мабуть, ставлення до книжок  змінилося б у багатьох!




   Діти дізналися про будову книги: форзац, каптал, колонтитул, сигнатура-ці поняття для п'ятикласників вже стали зрозумілими. 
   Завершився урок мандрівкою безмежними просторами світу книжок. Діти розглядали енциклопедії, збірки казок, оповідань тощо. Читали тексти і переконувалися ще раз у силі слова: книжкова розповідь дає можливість розігратися фантазії, повірити в добро, подолати зло... 
   А ще дізналися, що наймудріший друг, який не вміє говорити, але може відкрити небачені обрії, показати різні чудеса, живе в бібліотеці і з великим задоволенням чекає  на вдячного читатача. Тому, якщо стане на душі сумно, заходьте в бібліотеку,де Бліняєва Ю.І. організує вам зустріч з книгою, яка розповість  про незвичайні пригоди й подорожі, про таємниці природи, про навколишній світ, про сенс життя. 








Комментариев нет:

Отправить комментарий