среда, 6 февраля 2019 г.

Важлива інформація для батьків!

      #ДеньБезпечногоІнтернету
 "Життя настільки напружене, що в мене не вистачає часу на спілкування з дитиною", -часто можна почути від батьків таке нарікання. Проте ми, батьки, не задумуємось над тим, до яких наслідків може призвести  нестача уваги до дитини. 
    Діти, особливо в підлітковому віці, прагнуть до того, щоб їх поважали, рахувалися з ними, з їхніми думками. І якщо вони не отримують цього,   звертаються до Інтернету, де їх чекають такі страшні, але привабливі  речі: секстинг, грумінг , фішинг.
   У соціальних мережах знаходяться люди, які входять у довіру до дітей, знаходять для них найкращі слова з метою подальшої особистої зустрічі. Важко уявити, що може відбутися з дитиною далі. 

             Бліняєва С.П. доклала максимум зусиль для того, щоб переконати учнів у негативному впливі Інтернету на свідомість людини. Так, 5 лютого в Україні проходив Всеукраїнський урок-акція на тему "Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?». Світлана Петрівна  організувала для учнів 8-11 класів перегляд  фільму, в якому розповідалося про зростання кількості злочинів сексуального характеру щодо дітей в онлайн-просторі — онлайн-грумінг та вимагання. Налагоджуючи довірливі стосунки з дитиною та використовуючи фейкові акаунти в соціальних мережах, злочинці вимагають у дитини інтимні фотографії та шантажують її, погрожуючи розіслати фото знайомим, вимагають більш інтимні матеріали, гроші чи приватні інтимні зустрічі. Окрема проблема – секстинг – надсилання підлітками своїх інтимних фото один одному, що може призвести до небажаного поширення таких матеріалів і кібербулінгу. 
           Для учнів 5-7 класів був проведений онлайн-урок з питань безпечного використання цифрових технологій. Діти дізнались про  види розповсюджених інтернет-атак (фішинг), особливості роботи електронних пристроїв. 


    Отримали рекомендації та практичні поради щодо застосування  паролів, пошуку інформації в Інтернеті, користування електронною поштою, зберігання та публікації документів, роботи з прикладними  програмами, використання чужих систем та спілкування у соціальних мережах. 
      Молодші школярі переглянули мультфільм "Увага! Ітернет!", отримали корисні підказки. Після перегляду обговорили питання: "Чи може соціальна сітка замінити живе спілкування?", "Як часто ви використовуєте смартфони без конкретної мети?" тощо.

     Діти переконалися, що люди, які заплуталися в Інтернет-павутині, ставлять під загрозу своє життя та життя тих, хто їх оточує.
       На урочистій лінійці за результативну участь учнів 8-11 класів у Всеукраїнському інтернет-конкурсі "На урок" "Безпечний Інтернет" діти отримали грамоти. 
    




   P.S. Шановні батьки! Якщо ви любите свою дитину, то вбережіть її від цькування, глузування, провокацій, шахраїв .  Знайдіть час і дізнайтеся, чим живе ваша донька чи син. Адже спілкування з дитиною так само важливе для неї, як їжа, одяг та освіта. Або навіть важливіше!




Комментариев нет:

Отправить комментарий