вторник, 12 февраля 2019 г.

Час і досі не загоїв рани…


         Будь-яка війна – це катастрофа для людства. Вона нехтує найбільшою цінністю на землі – людським життям. У народну пам'ять глибоко врізалася  неоголошена афганська війна, відгомін якої ми відчуваємо й досі. Вона чорним смерчем пронеслася над просторами України, зачепила переважно прості родини робітників і селян, які віддали своїх, часто єдиних, синів до армії, не відаючи, через яке пекло їм доведеться пройти . 



  12 лютого, у день смерті нашого односельця, Пацара Олександра Петровича, учні та вчителі Дальницької ЗОШ вшанували пам'ять про тих, хто ціною власного життя здобував мир і спокій для країни Афганістан.



       Учні 9 класу  Савельєва  Світлана та Хамходера Антоніна   під керівництвом Буділовської Т.Д. презентували музично - літературну композицію «Афганістан-біль моєї душі». 

   Музичні композиції, що  звучали,  не залишили байдужими жодного  присутнього, ще раз нагадавши про те, якою жорстокою була ця  війна. Пісні  «Афганістан» та «Дівчина чекає» виконав під супровід гітари  випускник нашої школи Коваль Павло, учні 8, 9 та 10 класу подарували  пісню «Батальйонна  розвідка», а племінниця Пацара Олександра, Пацар Наталя, виконала пісню «Ветерани».



  На заході також була присутня вчитель початкових класів, Скліфасовська Зінаїда Вікторівна, яка прочитала власні вірші: «Спомин про Сашу», «Моєму сину» та ін.

  Бібліотекар школи , Бліняєва Ю.І., підготувала виставку тематичної літератури, у фойє школи розмістилася виставка малюнків «Роки, опалені війною», яку  організувала  вчитель малювання Зубенко Н.Д.




 У цей день  учні школи побували також на  могилі О.Пацара та вшанували його пам'ять.



   Давно закінчилася десятилітня ніким і нікому не оголошена трагічна війна. Але в людській пам’яті вона буде жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдат і сльозами жінок та матерів, обелісками із залізними зірочками та піснями, які увірвалися в наше життя фронтовим вітром.
Летять, відлітають у вічність роки. І скільки б їх не минуло, не зітруть у нашій пам’яті імена воїнів-афганців.

Комментариев нет:

Отправить комментарий