понедельник, 4 февраля 2019 г.

Акція "Водно-болотні угіддя. Чому я повинен піклуватися про них?"

  2 лютого відзначають День водно-болотних угідь. Тому сьогодні було  вирішено провести ще одну пізнавальну акцію: ознайомити учнів з основним водним об'єктом нашої місцевості -річкою Барабойкою, з метою змусити дітей замислитися про роль річок та     їхніх мешканців у житті кожної людини, привернути увагу до необхідності збереження та раціонального використання водно-болотних угідь.
  У ході акції дітям необхідно було за описом впізнати риб, що живуть у Барабойці, намалювати їх і прикріпити на уявний річковий ландшафт. 

   

    До кінця дня на стенді з'явилось не так уже й багато видів риб- їх дійсно дуже мало водиться у нашій річці. А ще варто пам'ятати: у  разі втрати якогось одного виду, невелика ймовірність того, що якийсь інший вид візьме на себе його функції. Це може призвести до руйнування екосистеми, а, отже, загибелі усього живого. 
   Збереження річкової фауни-це завдання кожної небайдужої людини, що любить свій рідний край!

P.S. Такий вид роботи допомагає впливати  на дитину через зорове сприйняття (погляньте, як мало риб лишилось у Барабойці!). У практичній творчій роботі діти швидше запам'ятовують інформацію. А ще це можливість робити змістовними та цікавими перерви. 

    А ця інформація для учнів, які є постійними читачами нашого блогу. 

  Дайте відповідь на питання: "Чому риби майже непомітні на нашому стенді?" За оригінальну й правильну думку ви отримаєте квиток на користування футбольним столом протягом дня.









Комментариев нет:

Отправить комментарий