суббота, 1 декабря 2018 г.

Мій улюблений світ без насильства


      Щороку в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насилля», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.
  Ось і у Дальницькій школі ця акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства та дії щодо захисту прав людини.



     Акція розпочалася зі створення інформаційного стенду «Варто знати», підготовленого соціальним педагогом школи Пиріг Наталією Богданівною. На стенді розміщено тематичні бюлетені:«Батькам про права дітей», «Як захистити права дітей в Україні»


Бібліотекар школи, Бліняєва Ю.І., підготувала тематичний етюд «Світ без насильства». Учні 8-Б класу (кл.кер.Власова В.О.) підготували та провели для молодших школярів акцію «Мої долоньки - проти насилля», а для учнів 5-11 кл. активісти  8-А класу(кл.кер. Кушнір А.А.) зробили стіну Доброти  «Ця рука не битиме ніколи». Таким чином школярі протестували проти зла і несправедливості.







    Батькам було запропоновано взяти участь у акції «Квітка батьківської любові». З цим завданням вони впоралися пречудово.


    Щодня проходить відеолекторій «НАСИЛЛЯ : як запобігти трагедії», який готують учні 10 класу.




    З метою попередження проявів насилля та жорстокості серед учнівської молоді для учнів 7-8 кл. було проведено тренінг «Стоп насильству!» (Пиріг Н.Б.)

    Біля кабінету соціального педагога для дітей працює «Скринька Довіри». Учні можуть звернутися за допомогою у вирішенні психологічних проблем до психолога та соц. педагога.

    Відбувся перегляд та обговорення презентації «Що таке БУЛІНГ? Як йому протидіяти» , який підготувала та провела кл.кер.7-А кл.Бліняєва Н.Г..



    Годину спілкування «Тиск як шкідлива форма впливу»  провела для учнів 6 кл. практичний психолог Маринеч Л.В.



Мій улюблений світ –
Без насильства.
Без жорстокості, болю, зла.
Тут народом складена пісня
Містить тільки хороші слова…
Заступник директора 
з виховної роботи Власова В.О.

Комментариев нет:

Отправить комментарий