среда, 5 декабря 2018 г.

Зустріч, яка надихнула на нові злети

(Захід до Міжнародного дня людей з інвалідністю)

  5 грудня 2018 року наші восьмикласники запам'ятають як день, який навчив радіти життю. Зустріч зі спортсменом-інвалідом, чемпіоном України з гри  "Бочча" серед людей з обмеженими можливостями, жителем с.Дальник Войтишеним Євгеном допомогла дітям зрозуміти істину: ніякі обставини життя не можуть стати перешкодою для особистого щастя людини, якщо у неї є наполегливість, сила волі, готовність працювати над собою та життєва мета. 





   Інвалідність Євген отримав у юні роки. Був час, коли йому не хотілося жити. Та завдяки дружній родині, підтримці людей, які небайдужі до проблем людей з обмеженими можливостями, сьогодні Євген повний енергії, має бажання взяти участь у Олімпійських змаганнях.



   Переглядаючи його сімейний альбом, ми відчували почуття гордості. Лише уявіть: житель нашого села представляє команду паралімпійців на Всеукраїнських та міжнародних змаганнях!!!
    Хлопець розповів, що найдорожчою для нього була медаль, яку він отримав за ІІІ місце у чемпіонаті України в 2014 р. На всіх фотографіях поруч з Євгеном люди, які стали для нього вірними друзями. Щасливий вираз обличчя друга, жага перемоги і визнання надихають їх на подвиги. 


     Та особливо зацікавив дітей вид спорту, яким займається Євген. Бочча - гра, яка складається  з набору м'ячів: шести м'ячів  синього кольору ,шести -червоного і  одного білого. Гра   входить у перелік паралімпійських видів спорту і розроблена для людей з проблемами опорно-рухового апарату. Суть гри полягає в тому, що гравці намагаються максимально наблизити м'яч свого кольору до білого м'яча, який називається Джеком. Євген запропонував пограти  учням у спортивному залі.

   Дітей  гра дуже зацікавила, адже вона навчає точності, влучності, уважності (чого їм  не  завжди вистачає під час виконання відповідальних завдань).
   Під час гри в залі панувала незвичайна тиша. Євген давав чіткі вказівки, а ми були здивовані тим, як учні майстерно справлялися з його командами.
   У кінці зустрічі нашого гостя запитали, чи сподобалося йому перебувати в стінах рідної школи? Євген захоплено відповів: "Що ви! Я отримав великий енергетичний запал, якого вистачить не на один день!"
   На цю зустріч  прийшли також дітки, які мають певні проблеми зі здоров'ям. На жаль, з кожним роком таких дітей стає все більше і більше. Хлопець допоміг зрозуміти їм, що інвалідність-це не вирок, а тільки привід замислитися над життям, переосмислити його цінність  й навчитися жити по-новому, із сенсом для себе та користю для суспільства.

P.s. Цю незвичайну зустріч організувала соціальний педагог, Пиріг Наталія Богданівна,-людина, яка небайдужа до проблем кожного. Вона зібрала сімейні фото Євгена, допомогла йому зробити презентацію, оформила стенд з нагородами хлопця та з великим хвилюванням  розповідала про гостя. 
 Ми пишаємося, що завдяки небайдужому ставленню Наталії Богданівни до виховання підростаючого покоління ми маємо можливість виховувати у своїй школі мудрих, стійких, людяних дітей, а, отже, справжніх громадян та патріотів України.















Комментариев нет:

Отправить комментарий