воскресенье, 16 декабря 2018 г.

Зустріч учнів Дальницької школи з пожежниками

(Профорієнтаційна робота)

   Пожежник-одна з найбільш героїчних професій. Майже щодня їм доводиться ризикувати своїм життям для того, щоб врятувати чиєсь. Тому далеко не кожен може стати рятувальником.


  Працівники відділу Управління Міністерства надзвичайних ситуацій (МНС) України в Овідіопольському районі проводять кропітку роботу з відбору кандидатів на навчання до вищих закладів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту. 14 грудня представники відділу завітали до нашої школи з метою донести до старшокласників профорієнтаційну інформацію щодо роботи їхньої служби.


    Вони розповіли, що працівників служби "101" в Україні  навчають три інститути: Харківський, Черкаський та Львівський інститути пожежної безпеки, які зарекомендували себе на міжнародному рівні.
  Для того, щоб вступити до названих закладів, необхідно мати українське громадянство, повну загальну освіту і вік від 17 до 25 років. Майбутній абітурієнт повинен скласти іспити з математики, фізики та української мови. Крім цього, проводиться перевірка рівня фізичної підготовки абітурієнта.



   Успішно склавши вступні іспити та набравши необхідну кількість балів, студенти зараховуються на навчання. Протягом усього періоду навчання  курсанти проходять справжній  військовий вишкіл, їх вчать поважати закони. 
       Дівчатка теж можуть ставати студентами цих вузів. Вони можуть обрати спеціалізацію "Психолог", яка користується попитом на ринку праці. Так, у 2015 році наша випускниця Веліксар Ганна стала студенткою Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Вона не раз приходила до школи і з великим захватом розповідала про своє навчання.


       А хлопцям пожежники розповіли про те, що  інститут готує альпіністів та водолазів. Дані спеціалізації допоможуть знайти їм гарну  роботу з гідною зарплатнею.
      
 


  

Комментариев нет:

Отправить комментарий