суббота, 15 декабря 2018 г.

Незабутня церемонія чаювання в кабінеті психолога


  17 грудня, до Дня чаю, психолог школи, Маринеч Л.В., запросила всіх до своєї світлиці для того, щоб навчити елегантно пити чай. Вона провела справжню чайну церемонію.


   В її кабінеті до чаю особливе ставлення-це не просто напій, це "вогник життя", "наймудріша з рослин". На думку Лариси Володимирівни, церемонія чаювання- це більше, ніж звичай, це інша грань буття, усвідомивши яку, можна зробити своє життя повнішим і цікавішим.

     Основна мета, яку поставила психолог, навчити вчителів розкривати аромат і смак чаю не лише через підбір якісного продукту, але й через медитацію.  Спокій і мир-обов'язкові умови чайного дійства. Маленький посуд, різноманітні предмети чайного приладдя, які розклала Лариса Володимирівна на столі, зручні стільці спонукали до  розслаблення.



   Вода для приготування чаю повинна бути м'якою. Готувати його треба з особливим настроєм. Лариса Володимирівна зустріла всіх ніжною посмішкою, під час церемонії не давала учасникам відволікатися. Усі сповна насолодилися чотирма "коштовностями" проготовлених чаїв: кольором настою, формою листа, ароматом і смаком.
  Під час церемонії зазвичай ведуть бесіду про чай, але психолог вирішила запропонувати гостям свою унікальну методику, мета якої розкрити душевний стан кожного.



   Приємно, що за результатами дослідження всі вчителі повні сил та енергії, кожний знаходиться у творчому пошуку, у них гарний настрій, вони мають багато креативних ідей. 
   Відвідування психологічної чайної церемонії переконало: чай здатен втамовувати спрагу, позбуває сонливості, головного болю, наповнює організм силою. 
   Сьогоднішній чай був божественною солодкою росою, що приготували вмілі руки психолога нашої школи. 
   


  

Комментариев нет:

Отправить комментарий