четверг, 13 декабря 2018 г.

Таємниця Олімпу

 "Калімера!" Так сьогодні вітались один з одним учитель правознавства та історії Каліщук О.О., учні 6 та 9 класів. Адже вони стали учасниками позакласного заходу "Таємниця Олімпу", що проходив у рамках тижня права, а, отже, говорили  і про Грецію, і про давньогрецьких богів. Але згадували не просто так, а допомагали Феміді, у якої за легендою викрали меч і ваги правосуддя, повернути ці символи. Для цього виконували певні завдання, отримували у подарунок від давньогрецьких богинь пазли, з яких у кінці гри склали зображення загублених предметів, що означало: гру завершено, завдання виконано, правосуддя запанувало знову.
  Дуже добре вдалось Ользі Олександрівні поєднати ознайомлення дітей з основними положеннями Конвенції  ООН про права дитини  із знайомством з культурою Греції. Продумане переплетіння двох сюжетних ліній , колоритний музичний супровід, прекрасна акторська гра учениць 9 класу, мила посмішка та чарівний голос Ольги Олександрівни,  естетичне оформлення усіх атрибутів гри справили незабутнє враження на глядачів та учасників дійства. Бажаємо вчителю та її учням подальших творчих звершень та втілення нових креативних ідей.
   
                                            

  А ще пропонуємо переглянути фотозвіт про перебіг гри.



  Донька Феміди Евномія провела для шестикласників гру "Казкова правова вікторина". З відповідей склали власну "Квітку прав".




Богиня правди Діке запропонувала гру "Так чи ні?"


Ейрена, богиня миру, і юні художники зобразили свої права у малюнках.







 Богиня Лахесіс, що веде людей по життєвій стежині, принесла "Юридичний кросворд", який шестикласники розв'язали без проблем.


 
  Клото, богиня, яка пряде нитку людського життя, приготувала завдання "Продовж повчальну фразу". Повчання стосувались безпечних правил поведінки з незнайомцями, вдома, у школі.

  Нарешті з'явилась Антропа, і поцікавилась, чи всі пазли зібрали, чи відновили атрибути Феміди? Радісні оплески на честь богинь свідчили, що із завданням учні 6 класу впорались успішно.



Ось так за 45 хвилин уроку діти отримали море корисної, пізнавальної, культурологічної інформації!


1 комментарий: