пятница, 7 декабря 2018 г.

Відзначаємо День Збройних сил України по-мужньому

  6 грудня- це день, коли в серці  кожного патріота поєднуються гордість за наших героїв і скорбота  за тими, хто боронив Україну до останнього. 
  У цей святковий день дуже хотілося, щоб кожна дитина зрозуміла, яку мужність, силу, відвагу мають наші воїни, що боронять сьогодні на Донбасі Україну. Ми пишаємось випускниками нашої школи, які наразі стоять на захисті Батьківщини.  Так, колишній учень  школи і син нашої колеги  Шило Павло, який знаходиться в одній з гарячих точок, переслав поштою військову форму для нашого шкільного музею. Парадний однострій, кашкет з відзнаками виглядав велично на учневі 11 класу, який приміряв форму.



  Вирішено було не проводити в школі окремих заходів у цей день, а провести невеликі фізкультхвилинки під час уроків, охопивши таким чином учнів усіх класів для участі в спортивно-патріотичній  квест-грі. Суть квесту полягала в послідовному виконанні завдань, які підготували наші одинадцятикласники. Дітям  пропонували  розробити оздоровче меню для воїнів, підібрати лікарські рослини для лікування хвороб (адже в умовах війни не завжди є вільний доступ до ліків), провести  товариша-"танкіста", у якого зав'язані очі, крізь димову завісу, даючи йому правильні вказівки щодо напрямку руху. Це випробування викликало найбільший захват, а ще дало змогу зрозуміти, що лише завдяки злагодженим діям команди можна досягати певної мети.






    Під час гри було проведено й інформаційні хвилинки. Зокрема, одинадцятикласники розповіли, як харчуються сьогодні наші військові: каша, сир, буженина, чай, салат. Завдяки фото, які переслав нам Павло, ми переконалися, що кожен військовий отримує таке необхідне висококалорійне та водночас вітамінне харчування. А ще ми пишаємось тим, що саме в цей день Павло отримав  визначну військову нагороду за мужність та відданість Вітчизні!


  Продемонстрували гранатомети, які подарували нашому музею бійці одеського батальйону "Шторм". Для хлопчаків це стало неймовірною радістю - потримати в руках справжню зброю. Але всі дійшли висновку, що краще всій  зброї світу зберігатись у музеях і ніколи не бути більше в руках людей, адже найбільшим бажанням людства в усі часи є бажання Миру! А вчителька нашої школі, Скліфасовська З.В., написала дуже зворушливий вірш на цю тему:
Хай буде мир!
Хай буде мир на всій Землі!
Нехай сміються діти.
Нехай цвітуть сади в селі,
Хай квітнуть в лузі квіти!.

Хай буде мир на всій Землі!!!
"Ні!!!"- скажемо війні.
Нехай не плачуть матері,
Не сиротіють діти.

На стражі миру хай стоїть
Вся зброя на планеті.
Хай люди хором прокричать:
"Ми всі за мир у світі!"

 Захід дав можливість зрозуміти головне:
тільки глибока й усвідомлена любов до рідної землі, прагнення захищати її спонукає людину з повагою ставитися до почуттів інших, бути небайдужим  до трагедії Вітчизни й народу.
  


Комментариев нет:

Отправить комментарий