суббота, 26 января 2019 г.

У День студента - про професії

   "Будь-яка робота повинна приносити задоволення",-у цьому переконана психолог нашої школи Маринеч Л.В. Пригадаймо байку Г.Сковороди "Бджола та Шершень" та його ідею "сродної праці", тобто праці за покликанням. У старшій школі саме час визначатись із вибором майбутньої професії. Тому Лариса Володимирівна підготувала й провела з учнями 8-11 класів цікавий тест на профорієнтацію, який розкрив нахили, уподобання, здібності дітей, і який може допомогти їм зорієнтуватись у такому складному й відповідальному життєвому виборі.




   


  Анкета "Карта інтересів" виявила, до вивчення яких предметів учні більш схильні, яка з наук чи яке з мистецтв у майбутньому може зацікавити їх найбільше. 




     Приємно, що майже всі учні готові до вибору професії. Мають мету і впевнено йдуть до неї. Вони активно займаються самоосвітою, не байдужі до свого майбутнього. 





А методика ДДО (диференційно-діагностичний опитувальник) Клімова Є.А. дозволила виявити схильності дітей до визначених типів професій. Діти обирали одне із видів занять, запропонованих в опитувальнику.  





    Виявилося, що більшість учнів схильні до професій типу "Людина-людина", тобто тих, об'єктом яких є людина.







  
    Отже, перед психологом сиділи майбутні вихователі дитсадків, учителі, тренери, перукарі, офіціанти, бармени, художні керівники, медсестри, фельдшери, акушерки, лікарі, косметологи... А це означає, що ці професії ніколи не будуть у списку тих, які зникають.


Надаємо посилання на матеріали, які  допоможуть усім бажаючим  визначитися у серйозній справі-виборі професії.


https://abitur.bsuir.by/ddo/test.jsp?menuItemID=118118&resID=113227
https://pustunchik.ua/ua/checkyourself/tests-and-puzzles/test-na-professiu



 




Комментариев нет:

Отправить комментарий