пятница, 18 января 2019 г.

Спорт-світ активих захоплень

 У попередній статті йшлося про обіцянку вчителя початкових класів Бєлоусової Т.М. відвідати урок фізичної культури у своїх вихованців.  Ось і завітали ми з Таїсою Миколаївною на один з таких уроків.
  Фізкультуру в 1 класі веде Коломійчук А.Ю.- людина, яка вміє захопити дітей активними видами спорту і, крім цього, має гарний досвід роботи з дітками з проблемами сколіозу, плоскостопістю. Тому її заняття мають ще й лікувальний вплив. 



    Першачки хотіли показати Таїсі Миколаївні свою спритність, уважність, швидкість. Я помітила, як змінилися діти. Переконалася, що найцікавіше й найкорисніше захоплення -спорт як засіб  вияву фізичної досконалості, мужності й краси.



    Ігри "Рибалка  й рибки", "Третій зайвий", "Сова і миші" розвивають навички стрибання вгору поштовхом обох ніг, навички бігу,  спритність, орієнтування в просторі, виховують витримку, сміливість, кмітливість.
    Сьогодні, щоб влаштуватися на роботу в солідну фірму, у резюме необхідно  вказувати свої захоплення. Адже хобі багато може розповісти про людину, про її якості. 

   Нашим першокласникам ще рано влаштовуватися на роботу, проте серед них можна вже розгледіти  майбутніх фахівців у різних галузях. Спостерігаючи за ними під час ігор,  ми багато дізналися про них. Вони мають нестандартне мислення, творчий підхід до справи, схильні до ризику, позитивно налаштовані, активні. У майбутньому вони будуть почувати себе впевнено. Будь-які негаразди для них будуть незначними, адже у кожного з них, переконана, буде справа для самоствердження, а здоровий спосіб  життя запобігатиме стресам.




  А зараз спорт робить їхнє життя більш яскравим, повним і різноманітним, приносить радість, задоволення.  Сприяє самореалізації, розширює світогляд, розвиває таланти та вміння.


P.S. Кожного разу переконуюся, що сучасна освіта потребує нововведень. Впевнена, що впровадження стандартів Нової української школи дасть можливість виховувати успішних особистостей: гармонійно розвинених, з почуттям колективізму, відповідальності, обов'язковості та рішучості.     


Цісар Н.В., директор школи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий