среда, 30 января 2019 г.

До уваги вчителів фізики!

    Пропонуємо до вашої уваги методичний посібник «Особистісно-орієнтоване 
    навчання при  викладанні фізики» вчителя  фізики  Дальницької ЗОШ 
                       І-ІІІ ступенів Балан  Світлани Григорівни. 



        
          У даній методичній розробці Світлана Григорівна представила систему індивідуальних карток (картки-індикатори та картки-консультанти) для учнів з низьким рівнем навчальних досягнень. Корисна інформація чи підказка, які містяться в картках, дають можливість виконати успішно самостійну роботу учням з будь-яким рівнем навчальних досягнень.
              На думку вчителя, застосування таких карток у педагогічній діяльності має низку переваг. По – перше, картка - це не пряма підказка, яка гальмує мислення, а  інструмент, за допомогою якого вчитель підводить учня до правильного розв’язку, тим самим здійснює навчальний процес.
              Світлана Григорівна наголошує, що  картка-індикатор та картка-консультант - це один із шляхів подолання труднощів у навчанні дітей розв’язанню задач.  Алгоритм, що міститься в картках, допомагає сформувати в учнів навички розумової роботи. Користуючись такою карткою, учень може швидко й легко повторити формули, зрозуміти фізичні закономірності.
              Крім цього, використовуючи дані картки, діти швидше навчаються правильно оформлювати задачі, робити схеми, графіки, малюнки, що  є основою їхнього успішного  розв’язку.
              Педагог впевнена, що при використанні карток як засобу навчання в учнів спостерігається підвищення мотивації та пізнавального інтересу до предметів.
                   Методичний посібник стане  гарним помічником у роботі вчителів природничих дисциплін                            закладів загальної середньої освіти, гімназій, ліцеїв.
                   
                           Матеріали посібника ви можете знайти на особистих сторінках блогу учителя.










   

Комментариев нет:

Отправить комментарий