понедельник, 28 января 2019 г.

Зустрічаємо пташок!

   Як добре, коли батьки сприяють виконанню важливих справ дітей. До того ж, ми переконалися у винахідливості  і наших учнів, і їхніх батьків. 
   Дальницькі школярі вирішили зустріти птахів по-особливому! Приготували смаколики, рецепти яких ви можете знайти на сторінках нашого блогу, змайстрували разом з батьками шпаківні. Ні, це не просто збиті з дерев'яних дощечок пташині будиночки -це справжні палаци!   

   А Сінельніков М. та Апреленко Р. робили їх самі, без допомоги дорослих!  Руслан знає усі секрети виготовлення шпаківень. Деревина-найкращий матеріал, адже у порівнянні з пластиком чи металом, які є дуже холодними, дерево є теплим. Внутрішню частину гнізда не шліфували, щоб пташкам було легко вилітати. Відсутність жердинки перед льотником, щілин, гострих цвяхів говорять про те, що хлопець робив усе, щоб пташине житло було безпечним і  комфортним. 

    А Максим виготовив годівничку, яка виглядала величною альтанкою. Матеріал обирав ретельно: перевагу надав пластику, який здатний протистояти погодним умовам-не розкисати від дощу й снігу, не руйнуватися від поривів вітру (адже у наших краях він частий гість). Та й самі пташки своїми кігтиками й клювами не зможуть подряпати та зруйнувати цей матеріал. Гострі краї задекорував темною кромкою.


  У майбутньому ці хлопці можуть стати архітекторами. Вони врахували три головні закони архітектури: зручність, користь та естетика. 
  І учні 4-го класу переконані, що пластикові годівнички для пташок- справжня  знахідка. Вони мають багато переваг! Їх можна виготовити будь-де,значно зекономивши час. Вони мають маленьку вагу та ще й зручні у транспортуванні й розвішуванні. А якщо згадати, що матеріалом для їх виготовлення є "сміття" (пластикові пляшки), то майстри, які їх виготовляли, стають справжніми борцями за чистоту довкілля, адже дали друге життя таким проблемним з точки зору екології речам.
     Діти турботливо розвішували  свої вироби, у середину клали сухе листя й траву. У годінички поклали смаколики.
         І одразу змінився наш садочок. Пташині будиночки на оголених деревах привертали до себе увагу. Сподіваємось, що  пернаті обов'язково оселяться в них, а навкруги лунатимуть їхній  веселий спів та цвірінькання - то пташки сповіщатимуть про прихід весни.

P.S.Дякуємо Бліняєвій Н.Г., Терновенко Т.Я., які виховують допитливих, дбайливих помічників живої природи. 
   
  







Комментариев нет:

Отправить комментарий