среда, 16 января 2019 г.

Випускники -герої, борці за вільну Україну!

   
    Як і обіцяли, ми продовжуємо розпочату рубрику "Випускники- герої, борці  за вільну Україну!". І наступний наш герой - Кравчук Дмитро.


    Дмитро проходив службу  в м.Маріуполь з 20 травня 2015 року по 3 листопада 2016 року у військовій частині номер 3057 Національної гвардії України (НГУ). Хлопець знав, що місце його служби є дуже небезпечним:  неодноразово позиції 3057-ої частини піддавались ворожим обстрілам, були поранені. Тому хвилювалися рідні за нього. Мама плакала, молилася, каменіючи від жаху, дивилася новини. 
   Та Дмитро успішно проходив службу: займався патрулюванням міста, охороною важливих об'єктів та  масових заходів, за що був нагороджений грамотою (за старанність, сумлінне виконання службово-бойових завдань, наполегливість у виконанні військового обов'язку ;наказ КЧ №242 від 25.03.2015р.)

   За час перебування на службі отримав звання молодшого сержанта  та посаду старшого інструктора першої групи кінологічного взводу. 
    Дмитро передав нам  фото, на яких він зі своїм вірним другом.




 За словами Дмитра, солдати-строковики, які виявили бажання служити в кінологічному підрозділі, часто бояться собак.  Хлопець такої боязні не відчував. Хоч до армії діла з тваринами  не мав, зійшовся з ними швидко. Головне - не показувати собаці силу, краще брати ласкою.   Кожен день служби розпочинався однаково: годування, вигулювання, вичісування пса, а потім тренування (проходження смуги перешкод).
   Нерідко собаки Нацгвардії їздили на спецзавдання в зону АТО. Там вони оглядали транспорт на блокпостах, а також допомагали спецпідрозділам у розмінуванні територій. Собаки у загоні- це справді вірні друзі. Тому гірко переживали бійці втрату тварин. Ховали, як людину, зі всіма почестями. 
      На фотографії серед бойових товаришів і не впізнаєш Дмитра у його новому образі: стрункого, мужнього юнака. Лише посмішка хлопця не змінилася. Вона робить впізнаваним його одразу. 


    Сьогодні Дмитро не в рядах Національної гвардії. Але в його серці назавжди залишаться теплі спогади про  часи  перебування у військовій частині 3057. Він готовий, якщо знадобиться, стати до загального строю й робити все заради збереження миру, безпеки, законності та правопорядку в нашій країні.

P.S. У приватній розмові Дмитро розповів, що йому часто сняться його вірні друзі-собаки. Уві сні  вони вимагають від Дмитра спілкування: скачуть, лягають на нього, як на шезлонг. І захотілося побажати, щоб і собаки, і  кінологи отримували медалі лише на виставках тварин, а не  за виконання особливо небезпечних завдань під час військових операцій. 

    

Комментариев нет:

Отправить комментарий