пятница, 2 ноября 2018 г.

Шкільна їдальня-здорово, дешево та смачно!

   Якщо ви маєте бажання кожного дня отримувати порцію здорового харчування, тоді зазирність до  їдальні Дальницької школи.


      Здається, ці фото-беззаперечний доказ того, що  обіди для школярів готують дуже апетитні. До того ж, харчування у шкільній їдальні  дешеве й корисне. Картопляне пюре з рибою або рибною котлетою, поживні кашки з дієтичними м'ясними котлетками, млинці зі шпінатом, апельсини, трав'яні чаї та компоти   забезпечать організм корисною енергією на весь день.

     І  цей смачний обід можна придбати всього за 15 гривень!
     Усім відомо, що гарно приготувати їжу можуть люди, які дуже люблять свою професію, віддають їй  своє серце. Кушніренко Надія , Липка Олена та Касьян Валентина- фахівці своєї справи.


   Ми запитали  у працівників кухні, які існують особливості приготування їжі для дітей. Головний кухар Надія Василівна розповіла нам багато цікавого.  "Для приготування млинців ми беремо борошно другого гатунку, у крайньому випадку першого. Воно має більше клітковини, краще перетравлюється і не підвищує рівень цукру в крові. Найкориснішими для дитини жирами є жири, що знаходяться в рибі. Тому обов'язково у четвер наші діти їдять рибну страву. Пропонуємо дітям чаї з сухофруктів та фруктові компоти". А ще вона вважає, що смак треба виховувати, і краще це робити з дитинства. Батьки повинні пам'ятати, що здоров'я- у руках самої дитини. Треба навчити діток любити себе і свій організм-і тоді можна буде повноцінно радіти життю,а, отже, менше хворіти.
    У їдальні нашої школи приємно перебувати. Чистоту і порядок  забезпечує Куліш Катерина Анатоліївна. Мабуть, тому все сяє у приміщенні, бо сама багато років працювала кухарем і знає, як гарне оточення покращує апетит дітей. 

 У свята наша їдальня пертворюється на справжню банкетну залу. Прибираємо її, як дівчину на весілля.


Ми пишаємося  своєю їдальнею та людьми , які створюють тут комфорт і забезпечують здорове харчування дітей.








Комментариев нет:

Отправить комментарий