понедельник, 19 ноября 2018 г.

День толерантності

    (Виховна робота)

Як добре, що у світі є день, коли можна привернути увагу людей до питання терпимості один до одного, взаємної поваги, мирного співіснування.
   16 листопада людство відзначає День толерантності. До організації цього свята у Дальницькій школі долучилася психолог Маринеч Л.В. На вхідних дверях  вона ( разом з учнями школи) розмістила справжні вогники толерантності. Так  діти у символічній формі пояснили своє розуміння цього слова.




  Цілий день дитячі емблеми привертали увагу до себе, адже вони яскраво демонстрували прагнення дітей підтримувати принципи терпимості.
  А далі учні початкової школи долучилися до акції "Засвіти ліхтарик толерантності". Їм було запропоновано  розфарбувати свічки дружби й подарувати їх будь-кому із старшокласників.


   Цей подарунок мав велику силу: одинадцятикласники дуже розчулились, адже навіть не очікували на таку увагу з боку малюків.
   Та ось вже наступне завдання пропонують учні 11 класу. Як годиться, воно було найскладнішим-акція "Відкритий мікрофон". Старшокласники  запитували у молодших школярів, чи вважають вони свою поведінку толерантною. Ускладнювалось завдання тим, що всі питання звучали англійською мовою. А потім учні 11 класу  перераховували  особливості характеру, з яких необхідно було обрати ті риси, які характеризують  толерантну людину. Для цього кожен повинен стати добрішим, співчутливішим,  терпимішим.




 
   Протягом  усього дня працювала "Пошта добрих слів". Діти могли обрати лист, в якому були написані добрі слова, здатні подарувати щастя.


     Цей лист можна було адресувати будь-кому. Усі старанно виводили імена одержувачів , адже були впевнені , що такий сюрприз обов'язково підніме настрій. 
   Протягом дня Лариса Володимирівна проводила тести, які допомагали дітям визначити причини агресії, яку  вони іноді  проявляють  один до одного.



      Маринеч Л.В. намагалася довести дітям головне: для того, щоб досягти успіху у власному житті, не слід витрачати сили на конфлікти. Треба просто сформувати в собі толерантність як рису характеру. Гадаємо, що їй це вдалося.



Комментариев нет:

Отправить комментарий