среда, 21 ноября 2018 г.

Майстер-клас "Юний колоніст"

      (Екологічне виховання)

 Кімнатними рослинами в горщиках та рибками в акваріумі  вже мало кого здивуєш. Сучасні поціновувачі живої природи встановлюють у своїх будинках тераріуми. Тому було вирішено запросити до школи справжніх науковців, які допомогли б дітям створити екосистему та навчили б спостерігати за життєвими процесами в ній.
                                     



                                  
     Кожен учасник отримав компоненти й інструменти для створення тераріума закритої екосистеми. 

      Дітям пояснили, які прошарки ґрунту мають бути  в ньому та яку функцію вони виконують. Із захопленням юні ботаніки сприймали розповідь науковця. Дуже швидко в звичайну скляну банку діти помістили цілий світ прекрасних квітів, рослин. Творча фантазія, амбіції, бажання допомогли дітям створити справжні шедеври.


   А потім за допомогою мікроскопа  експериментально побачили, чому життя неможливе без бактерій, рослин та комах.







   Зацікавило дітей те, що у подібних до тераріуму капсулах з рослинами  вчені намагаються зародити життя на Марсі. Тільки засумували, коли дізналися, що летіти до цієї планети доведеться півроку.
    А переглядаючи фільм про планети нашої Галактики, вони переконалися в унікальності планети Земля. Атмосфера, яка огортає нашу планету, як матір дитину, та Сонце створюють затишний куточок для існування життя. Отож,  збереження унікальної екосистеми Землі -це задача кожного!!!. Саме такий висновок зробили діти.
  Організатори  пообіцяли, що через деякий час у дитячих тераріумах з'являться перші комахи. Отож, чекайте на   фото перших мешканців дитячих екосистем.









Комментариев нет:

Отправить комментарий