воскресенье, 11 ноября 2018 г.

Конкурс, що єднає українців

                                            (До Дня української писемності)

 9 листопада в Україні відзначається День української мови та писемності. Тому саме в цей день ми вирішили провести І етап (шкільний) Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Я́цика. 



   Конкурс  має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.За ухвалою Ліги українських меценатів, конкурсу надано ім'я його засновника-  Петра Яцика ,відомого канадського бізнесмена українського походження. 
За останні роки кількість учасників конкурсу сягнула 5 млн. людей з-понад 20 країн світу. Приємно згадати, що ми маємо певні досягнення в цьому Конкурсі. Так, Волонтір Ніна була переможницею ІІІ (обласного) етапу  й брала участь у І\/ етапі ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика.



  Цьогоріч у шкільному етапі Конкурсу взяли участь 17 учнів 3-9 класів. 





   Учителі-філологи розробили  різнорівневі завдання, серед яких   обов'язкова невелика оригінальна творча робота, редагування речень та словосполучень, що містять лексичні та граматичні помилки.  Адже з досвіду знаємо, що саме творчі завдання та завдання з культури мовлення є домінуючими під час ІІ та ІІІ етапів.
    Бібліотекар школи, Бліняєва Ю.І., та члени шкільної редколегії випустили на честь свята яскраву стіннівку.
                                        

     Результати І етапу конкурсу будуть висвітлені в шкільному блозі наступного тижня. Рекомендовано також вчителям української мови та літератури під час уроків написати з учнями 9- 11 класів текст Всеукраїнського диктанту національної єдності, який 9 листопада прочитав доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко. Він склав оригінальний текст диктанту, який ніхто, до моменту його зачитування в ефірі «Українського радіо», не бачив. Цьогорічне гасло Всеукраїнського радіодиктанту – "Нас багато, ми різні, нас всіх об’єднує спільна мета". А тема була – "Наші пісні". Автор  намагався розповісти коротку історію української пісні – від давніх часів до сучасності – до творів Руслани і Джамали.


.

Комментариев нет:

Отправить комментарий