четверг, 29 ноября 2018 г.

Один день зі спортсменом

      28 листопада Дальницька школа радо зустріла свого випускника - гравця футбольного клубу "Кристал"( м. Чортків ) Патрика Руслана. Ми запропонували йому провести один день з учнями школи і показати усі сторони життя професійного футболіста.


      Через те, що зустріч відбулася не з самого ранку, Руслан запропонував  розпочати її не з пробіжки, як зазвичай починають свій день футболісти, а з відвідування  магазину (дітям потрібно було уявити цю ситуацію), в якому є можливість вибрати продукти, що  вкрай необхідні спортсмену для успішної реалізації його фізичного потенціалу.





        Як пояснив наш гість, спортивне харчування індивідуальне для кожного виду спорту. Футбол - командна гра, яка  потребує від її учасників поєднання сили та витривалості, тому дуже важливо дотримуватися балансу білків та вуглеводів у щоденному меню. Діти  "купили"  в уявному магазині продукти, обов'язкові для щоденного раціону футболістів.  Руслан розповів, що їм  можна їсти  будь-які фрукти й овочі в необмеженій кількості. А ось щодо м'яса є  обмеження- заборонено вживати свинину.

                                                     
     Після відвідування супермаркету спортсмен запропонував перевірити меню шкільної їдальні: чи відповідає воно вимогам до  харчування  справжніх спортсменів? Каша, котлета з яловичини, салат із  вареного буряка й апельсини - це справжня енергетична їжа, яка поєднує достатню калорійність та велику кількість поживних речовин, котрі допомагають добре себе почувати протягом усієї доби. Правильно підібрані енергетичні продукти харчування заряджають тіло бадьорістю, дарують хороший настрій, сприяють підвищенню витривалості. Руслан залишився задоволеним нашим меню і наголосив: "Щоб досягти поставлених цілей, необхідно споживати достатню кількість води. Це дуже важливо. Навіть легке і помірне зневоднення може вплинути негативно на ваш організм".



         А потім усі вирушили у спортзал на справжнє професійне  тренування! 
     Розпочали тренування з розминки. Це були статичні вправи на розтягування та динамічні- з роботою на швидкість і спритність. Розминка тривала 15 хвилин. Після цього всі розділилися на дві команди й розпочали гру. Руслан запропонував дітям такі правила: перший гравець віддає пас йому, виконує вправу на швидкість, отримує м'яч назад і робить передачу іншому гравцю. Далі отримує передачу на хід та в один дотик завдає удар по воротах. Такі вправи дають можливість рухатися усім футболістам і робити велику кількість ударів.





     Після такого тренування наші спортсмени дещо втомились. Але це був лише початок дня!Робочий день футболіста закінчується о 22.00.



       Дівчата теж не лишились осторонь такої цікавої зустрічі. Вони вирішили взяти у Руслана інтерв'ю для шкільного блогу. Провела його Крутько Єва. Вона запропонувала спортсмену дати відповіді на 20 запитань за 2 хвилини.
       З провокаційних питань ми дізналися, що Руслан однолюб, не курить, хоче бути схожим на Мессі, любить апельсини, прихильник Шевченка, мріє стати чемпіоном світу та купити квартиру. Гадаємо, що все, омріяне ним, здійсниться в найближчому майбутньому!







    А наостанок наш гість порадив: "Займайтеся спортом, адже він дає можливість розширити свій кругозір, відвідати багато країн та завести цікаві знайомства. У спорті діти швидше розвиваються. Він дає можливість побороти свої комплекси. Не втрачайте можливості зробити своє життя цікавим й незабутнім". 
     Залишається лише подякувати Руслану за те, що знайшов час  і подарував нашим юним футболістам день неймовірних вражень.
     


1 комментарий: