суббота, 3 ноября 2018 г.

Філателістика і спорт

  Чергова  довгоочікувана  зустріч філателістки Нестеренко Тетяни Михайлівни з учнями нашої школи таки відбулася. Тетяна Михайлівна - неймовірно цікава людина, її розповіді діти слухають з величезним  задоволенням. Вона знову розкрила перед учнями свою експозицію справжніх творів мистецтва. Адже мініатюрні розміри малюнків на марці вимагають тонкого смаку, графічного відчуття й неабиякого вміння, а техніка виконання дивовижно філігранна.



  Тому марки створювали справжні художники. Георгій Нарбут, Антон Середа- українські художники, які присвятили свої роботи нашій культурі та боротьбі за Незалежність. 
   Тетяна Михайлівна  понад 40 років колекціонує поштові марки та конверти козацької і спортивної тематики. Бере участь у різних всеукраїнських і міжнародних філателістичних виставках.
   В її клясерах, альбомах є марки, присвячені олімпійським іграм та їх переможцям.



     Згадала колекціонер про важкі часи новоствореної держави України, коли ніхто не очікував перемог від українських спортсменів на Олімпіаді. Петренко Віктор, Баюл Оксана, Цербе Валентина, Петрова Олена, Єфремова Лілія, Гончаров Руслан, Грушина Олена, Підгрушна Олена, Семеренко Віта, Семеренко Валентина, Джима Юлія-герої спортивного Олімпу незалежної України.
   Виставка викликала неабияку зацікавленість дітей та бібліотекаря Бліняєвої Ю.І., яка є прихильницею хобі Тетяни Михайлівни та ініціатором її приїзду. Самовідданість, любов до української землі, українців, чудове почуття гумору -  це те, що захоплює у цій людині.Члени сім'ї Тетяни Михайлівни, чоловік і два сини, є фанатами футболу. Сама вона до цього виду спорту ставиться спокійно.  Проте, коли видалась можливість поїхати у м.Донецьк для того, щоб сфотографуватися на фоні  кубка Ліги чемпіонів, то у дорогу зібралася саме Тетяна Михайлівна, а її чоловіки залишилися вдома. Їй довелось вистояти велику чергу, але це того вартувало. Цей момент життя залишився у спогадах назавжди, хоча тривав усього декілька секунд. Мабуть, саме такий спортивний азарт сприяє її захопленню. Адже пошуки рідкісних марок - це справжнє полювання, тут треба виявити і наполегливість,  і витримку.

  




  На згадку про зустріч наша гостя подарувала всім дітям марки, на яких були зображені певні види спорту. Вона має надію, що перша марка  стане поштовхом для чудового хобі, яке здатне замінити віртуальний світ електроніки на світ живих незабутніх вражень,і яке наситить  людину невичерпною життєвою  енергією.




Комментариев нет:

Отправить комментарий