суббота, 24 ноября 2018 г.

Народний танець для здоров’я та розвитку

 (Робота вчителів, що атестуються)

  Дивлячись на нашого хореографа, Мухіну Наталію Володимирівну, переконуєшся у справедливості припущень психологів, що потяг до музики і руху не зникає в людини протягом усього життя. Як добре, що у нашій школі є мудрі, люблячі батьки, які помічають з раннього дитинства потяг дітей до творчості і підтримують їхні починання. Адже  під час активної діяльності (музично-рухової, хореографічної) розкриваються природні задатки, обдарування дітей.




  Наталія Володимирівна під час  занять перш за все прагне до створення комфортної  атмосфери. Стимулює , підтримує дітей, ставить перед ними ясну та доступну мету. Вона зацікавлена в досягненні цієї мети. Її вихованці проявляють власну ініціативу: ставлять свої  хореографічні постановки.

   У школі функціонує три вікові групи дітей( молодша, середня, старша) та "група невгамовних вчителів і батьків".  Радісно спостерігати, як з кожним заняттям діти перетворюються в рухливих, активних особистостей, у яких розвинуте почуття ритму, хореографічна виразність, координація рухів, художній смак, уміння повноцінно сприймати мистецтво танцю. Хореограф сприяє індивідуальному становленню особистості дитини під впливом хореографічного мистецтва, формує у дітей основи хореографічної культури.
  Наталія Володимирівна знайомить дітей з різними видами цього  мистецтва: народним танцем, контемом, стилізованою хореографією, сучасними танцями. Діти знайомляться з азами  театрального мистецтва. Вже стало традицією проведення новорічних вистав за участю  учнів та вчителів школи, участь  у  конкурсах обрядів. Вихованці гуртка є постійними переможцями Всеукраїнських конкурсів та фестивалів.
       Ми пишаємося, що у нашій школі працює талановита дівчина, яка долає десятки кілометрів для того, щоб приїхати до нашого села й захопити нас красою танцювального мистецтва, сформувати хореографічні вміння, створити умови для розвитку обдарованих дітей й підтримувати всіх у чудовій фізичній формі. Ми, вчителі й батьки,  переконалися на собі, що рух-це життя, ритміка-це краса, а танець-політ душі і фантазії. Залишається лише сказати: "Записуйтеся до нашого хореографічного гуртка й отримуйте насолоду від життя".


P.S. Дитячий колектив "Вікторія" наразі готується до чергового хореографічного конкурсу, що відбудеться в місті Яремче. Залишається їм побажати перемоги та отримати  незабутні враження від конкурсу.



Комментариев нет:

Отправить комментарий